جمعی از مدیران نمایندگیهای رسانههای افغانستان در ایران ضمن بحث و بررسی درباره نحوه انتشار اخبار از تحولات افغانستان، بر امضای تفاهمنامه مشترک رسانهای برای پرداختن به اخبار افغانستان تأکید کردند.
چالشهای مربوط به اخبار حوزه افغانستان به ویژه مهاجرین و سوء استفاده برخی رسانهها در انعکاس اخبار غیر واقعی از جمله صحبتهایی بود که در نشست تخصصی توسط کارشناسان و مدیران رسانههای افغانستان مطرح شد، در این نشست تخصصی پس از مطرح کردن مشکلات و چالشها به بیان راهکارهایی برای ارتقای کیفیت اخبار رسانههای افغانستان پرداختند.
در این نشست تخصصی جمعی از مدیران رسانه افغانستان از جمله، «جلال الدین محمدی» مدیر سایت اطلاع رسانی اخبار ورزش مهاجرین، «ارشاد احراری» مدیر شبکه تلویزیونی تمدن افغانستان، «فریبا قلی زاده» مجری و خبرنگار خبرگزاری اطلس و خاورمیانه، «ابوذر محمد هاشمی» مدیر شبکه تلویزیونی نور افغانستان،«سید حبیب سادات» مدیر دفتر خبرگزاری صدای افغان(آوا) در تهران، «سید حسین حسینی» مدیر پایگاه خبری صلح پرس، «سجاد ناصری» مدیر خبرگزاری افغان ایرکا، «مرتضی قمری وفا» معاون خبر خبرگزاری فارس، «روح الله قاسمیان» سردبیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس، حضور داشتند.
مدیر دفتر شبکه تلویزیونی تمدن در این نشست با بیان اینکه در کشور ایران بسیاری از مهاجرین از صفر فعالیتهای خود را آغاز کردند و بعدها تاجر، مهندس و پزشک موفقی شدند، گفت: اگر هر مهاجر افغانستانی اراده قوی داشته باشند، میتواند در ایران به هرجای که خواست برسد برای مثال یکی از اتباع افغانستانی در ایران زمانی کارگر ساختمان بوده که هم اکنون مربی پاراگلایدر است.
سردبیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس در این نشست خواستار همکاری و تعامل بین رسانهها برای انعکاس بهتر اخبار حوزه افغانستان به ویژه مهاجرین شد و گفت: جریان سازی در این زمینه منجر به رسیدن اهداف مورد نظر میشود.
در بخشی دیگر از این نشست مدیر دفتر خبرگزاری آوا، پیشنهاد سر دبیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس را در رابطه با تعامل بین رسانههای حوزه افغانستان مثبت دانست و گفت: خبرگزاری آوا در مرکز افغانستان، تهران و مشهد دفتر دارد و دفتر مشهد ارتباط خوبی با سایت افغانستان داشته لذا تبادل اخبار بین رسانهها پیشنهاد خوبی است.
مسئول پایگاه خبری صلح پرس نیز از پیشنهاد ایجاد تبادل نظر بین رسانههای افغانستان استقبال کرد و گفت: ایجاد تفاهمنامه در این رابطه و همکاری بین رسانهها در حقیقت نوعی میثاق بین رسانهها است.
همچنین مدیر دفتر شبکه نور افغانستان ضمن استقبال و قدردانی از خبرگزاری فارس به دلیل راه اندازی سایت افغانستان، افزود: این حرکت هر چند مثبت است اما باید مطالعه فراوانی برای رسیدن به این هدف انجام شود چرا که انتشار اخبار برای مهاجرین و مردم افغانستان باید دارای اهداف و استراتژی مشخص باشد تا منجر به تغییر رویکرد و نگاه مردم ایران نسبت به افغانستان و تغییر نگاه مردم افغانستان به ایران شود.
مدیر خبرگزاری افغان ایرکا در این نشست به تعامل مثبت بین مهاجرین با ملت ایران اشاره کرد و گفت: این دو گروه با هم مشکلی ندارند، ضمن اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران بر حضور دانش آموزان افغانستانی اعم از قانونی و غیر قانونی در مدارس تأکید دارند در حالی که نگاه برخی از مسئولان و نمایندگان مجلس به اتباع درست نیست.
همچنین معاونت خبر خبرگزاری فارس نیز با حضور در این نشست با تأکید بر اینکه از حقوق افغانستانیها برای زندگی بهتر دفاع میکنیم، گفت: بهترین روش برای انجام این کار انجام فعالیتهای فرهنگی است و رسانهها نقش تأثیرگذاری در این راستا دارند.
***مشروح کامل این نشست به شرح ذیل است***
«جلال الدین محمدی» مدیر سایت اطلاع رسانی اخبار ورزش مهاجرین در ابتدای این نشست با اشاره به وضعیت ورزش مهاجرین گفت: ورزشکاران مهاجر به خوبی در ایران دیده نشده و به حق خود نمیرسند آنها در این عرصه مظلوم واقع میشوند و حق شرکت در لیگهای ورزشی ایران را ندارند.
مدیر سایت اطلاع رسانی اخبار ورزش مهاجرین با اشاره به موفقیت ورزشکاران افغانستانی در حوزههای مختلف ورزشی گفت: تیم باشگاهی از جوانان افغانستان در مسابقات آسیایی تاجیکستان که شاکله آن را جوانان افغانستان تشکیل میدادند و در نهایت 9 نفر از کشور افغانستان به عنوان نفرات برتر انتخاب شد، همچنین جهت استعداد یابی بین 12 تیم مختلف از مهاجران افغانستانی، مسابقاتی برپا و از سرمربی تیم ملی فوتبال دعوت شد تا در صورت صلاحدید به انتخاب بازکن بپردازد. وی بعد از برگزاری این مسابقه به صراحت بیان کرد که به هیچ وجه باور نمیکردم سطح ورزشکاران افغانستان در این حد بالا باشند.
انعکاس اخبار ورزش مهاجرین
وی با اشاره به سایت ورزشی که مسئولیت آن را به عهده دارد، افزود: سه سال است که مسئولیت سایت را به عهده دارم، در این سایت بخشهای مختلف ورزش مهاجرین در ایران را پوشش میدهیم.
محمدی با اشاره به رشد فعالیتهای ورزشی مهاجرین و استعداد آنها در رشتههای مختلف ورزشی خاطرنشان کرد: ورزشکاران افغانستانی مشکل تردد دارند و به دلیل باطل شدن کارت اقامتشان از رفتن به افغانستان نگران هستند اما 2 نفر از مهاجرین به افغانستان اعزام شده و مدال طلا را به ارمغان آوردهاند و مقام دوم تیمی را کسب کردند.
دسترسی به شبکه تلویزیونی تمدن در افغانستان
در ادامه این نشست، «ارشاد احراری» مدیر دفتر شبکه تلویزیونی تمدن افغانستان در ایران، با اشاره به فعالیتهای این شبکه تلویزیونی گفت: این شبکه در حوزه اسلامی فعالیت میکند و جایگاه چهارم را در بین شبکههای تلویزیونی افغانستان دارد، این شبکه با وجود عدم استفاده از جاذبههایی که رسانههای بیگانه استفاده میکنند، مورد استقبال مردم افغانستان است و در همه نقاط افغانستان قابل دسترسی است.
مدیر دفتر شبکه تلویزیونی تمدن افغانستان در ایران، این شبکه تلویزیونی را به «آیتالله آصف محسنی» منصوب دانست و در ادامه گفت: اساس این شبکه بر مبنای توصیه آیتالله محسنی، وحدت و وفاق بین اهل سنت و اهل تشیع است همان طور که در حوزه علمیه تحت نظارت وی اینگونه عمل میشود.
الگوبرداری شبکه تلویزیونی تمدن افغانستان از ایران
وی با اشاره به وجود بخشهای مختلف برنامههای تلویزیونی شبکه تمدن خاطرنشان کرد: این شبکه دارای بخش خبر و برنامههای کودک است که به نوعی از برنامههای جمهوری اسلامی ایران الگو گرفته است. از جمله برنامههای این شبکه «گل صبح» است که بین ساعت 7 تا 9 صبح پخش شده و از کارشناسان فرهنگی در حوزه علوم اجتماعی به این برنامه دعوت میشود.
احراری با بیان اینکه شبکه تلویزیونی تمدن افغانستان 24 ساعته پخش میشود و سهم زیادی در بین شبکههای تلویزیونی افغانستان دارد، گفت: پوشش اخبار مهم جمهوری اسلامی ایران و اخبار مربوط به حوزه مهاجرین از برنامههای این شبکه است.
تغییر نگاهها با تأسیس سایت افغانستان فارس
مدیر شبکه تلویزیونی تمدن افغانستان در ایران رویکرد سایت افغانستان خبرگزاری فارس را مثبت ارزیابی کرد و گفت: از زمان تأسیس سایت افغانستان خبرگزاری فارس، نگاهها خوب و بهتر شده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از خانوادههای مذهبی در ولایت هرات با برنامه های تلویزیونی مروج افکار غربی مخالف هستند، خاطرنشان کرد: این برنامهها با دین آنها منافات دارد برای همین مردم افغانستان برنامه شبکه تلویزیونی تمدن را تماشا میکنند.
«فریبا قلی زاده» خبرنگار خبرگزاری اطلس در بخشی از این نشست با اشاره به فعالیتهای خبری خود در رسانه متبوعش گفت: شروع فعالیت من از سایت «خبرگزاری شبه قاره» بوده است، همچنین با خبرگزاری اطلس که به چهار زبان، دری، پشتو، عرب و فارسی است، همکاری دارم.
مشکلات زیر ساختی در حوزه فعالیت رسانههای افغانستان
«ابوذر محمد هاشمی» مدیر دفتر شبکه تلویزیونی نور افغانستان در ادامه این نشست با اشاره به مشکلات شبکه نور و کاهش فعالیتهای مربوط به حوزه افغانستان، اظهار داشت: با توجه به حساسیت کشور افغانستان این پتانسیل برای فعالیت در عرصه رسانه وجود داشته و فعالیتهای تأثیرگذاری انجام نشده است که باید فکری اساسی کرد.
وی افزود: لازم است در این زمینه اهداف را تعیین و بر اساس آن استراتژیها و راهبردها را تعیین کنیم.
رویکرد خبرگزاری آوا در انعکاس صدای مردم افغانستان
«سید حبیب سادات» مدیر دفتر خبرگزاری آوا در ایران، با اشاره به سوابق و فعالیتهای دفتر خبرگزاری آوا، بیان کرد: این شبکه در سال 90 تاسیس شد اما قبل از آن در سال 70 در مشهد به نام مرکز تبیان تأسیس شده بود، خبرگزاری آوا، خبرگزاری ارزشی و در راستای رساندن صدای مردم افغانستان است.
مدیر دفتر خبرگزاری آوا در تهران گفت: اولین خبرگزاری خارج افغانستان هستیم که در مشهد و قم نمایندگی داریم، همچنین نمایندگی خبرگزاری آوا داخل افغانستان در ولایت کابل، مزارشریف و غزنی است که به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی خبر تولید میکنیم.
حضور در عرصه رسانه جهت مقابله با اسلام ستیزی
«سید حسین حسینی» مدیر پایگاه خبری صلح پرس در ادامه این نشست با اشاره به فعالیتهای رسانهای خود گفت: سال 90 در زمانی که بحث آتش زدن قرآن و اسلام ستیزی در اروپا مطرح بود با مراجعه به مراجع تقلید و حجت آنها در راستای آغاز فعالیت رسانهای وارد فعالیت سایت «اتحدو» شدم، این سایت روزانه 8 هزار بازدید داشت که به منظور اتحاد اقوام و مذاهب اسلامی بود.
در ادامه این نشست «سجاد ناصری» مدیر دفتر خبرگزاری افغان ایرکا، با بیان اینکه متولد قم اما اصالتا از ولایت زابل و منطقهای پشتونشین است، گفت: در خانواده مذهبی به دنیا آمدم که به دلیل مشکلات مهاجرت کردند.
مدیر دفتر خبرگزاری افغان ایرکا، با اشاره به فعالیتها و سوابق رسانهای خود گفت: تحصیلاتم در رشته کامپیوتر و گرایش نرم افزار است، ضمن اینکه برای انجام فعالیت رسانهای خود هیچ گاه کارت خبرنگاری و میکروفون هم دریافت نکردهام در حالی که به خاطر علاقهمندی به این شغل روی آوردهام و سایت افغان ایرکا را هدایت میکنم.
بیان مشکلات بدون راهکار دردی را دوا نمیکند
در ادامه این نشست، «روح الله قاسمیان» سردبیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس با اشاره به مشکلات رسانهها در انعکاس اخبار حوزه افغانستان، گفت: هر چند نقصهایی در برخی زمینهها وجود دارد اما میتوان به آنها رسیدگی کرد، فعالیتهایی در زمینه ورزش مهاجرین انجام شد و بدون اینکه به ثمر برسد بعد از مدتی نیمه تمام رها شد، بیان مشکلات دردی را دوا نمیکند و در کنار مشکلات باید راهکارهای هم ارائه شود.
سردبیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس خواستار همکاری و تعامل بین رسانهها برای انعکاس اخبارشان با حفظ مالکیت آن شد و گفت: جریان سازی در این زمینه منجر به نتیجه میشود.
باید چهره واقعی مهاجرین در ایران و رشد و بالندگی آنها به تصویر کشیده شود
قاسمیان با اشاره به عدم شناخت استعدادهای ورزشکاران مهاجر در ایران خاطرنشان کرد: در جامعه رسانهای ایران و جامعه ورزشی، شناخت چندانی از توانایی مهاجرین و تخصصهای انها حاصل نمی شود و دلیل آن نیز، عدم همکاری جامعه ورزشی مهاجرین افغانستان با رسانهها است.
وی پوشش اخبار مهاجرین از سوی رسانهها را دارای نقص دانست و عنوان کرد: باید به رویکردی جامع درخصوص نحوه انعکاس اخبار مهاجرین دست یابیم، به گونهایکه برخیها در ایران و افغانستان نتوانند از این وضعیت سوء استفاده کنند و همچنین چهره واقعی زندگی مهاجرین در ایران نیز ترسیم شود. باید بتوانیم نشاط مهاجرین و رشد و بالندگی آنها در این کشور را مخابره کنیم. این امر میتواند به چهرهسازی از مهاجرین منجر شود.
عدم رعایت حق مالکیت اخبار از سوی برخی رسانهها
قاسمیان با انتقاد از عدم رعایت مالکیت برخی اخبار از سوی رسانهها که منبع را ذکر نمیکنند، اظهار داشت: انتشار اخبار اختصاصی یک رسانه بدون ذکر منبع اقدام شایستهای نیست و نمیتواند به اهداف رسانهها کمک کند، باید صادقانه و در کنار یکدیگر فعالیت کنیم.
پیشنهاد دیگر سردبیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس در این نشست، ایجاد تعامل بین رسانهها جهت هماهنگی برای منتشر کردن اخبار با رعایت حق و حقوق مالکیت رسانهای جهت جریان سازی مطلوب و بهتر دیده شدن مطالب رسانه بود.
وی در ادامه صحبت های خود با بیان اینکه 40 درصد خوانندگان اخبار سایت افغانستان فارس از آمریکا و چند کشور اروپایی هستند، گفت: باید بتوانیم با انتشار اخبار فرهنگی، معرفی چهرههای برتر فرهنگی و تمدنی و شخصیتهای ادیب افغانستان، به بهتر دیده شدن افغانستان و مهاجرین در سطح دنیا کمک کنیم و در دنیای امروز، رسانه بهترین وسیله برای این کار است.
سردبیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس با اشاره به برخی موضوعات پرداخته شده توسط سایت افغانستان خبرگزاری فارس که منجر به حل مشکلات اتباع و مهاجرین شده و نگاه مثبت مسئولان را در پی داشته است، گفت: ظرافتهای رسانهای در خنثی کردن برخی اهداف که قصد سوء استفاده را دارند، امر مهمی است و برای این امر، امضای تفاهمنامه جمعی بین رسانهها و ایجاد میثاق بین رسانههای افغانستان امر ضروری است.
نادیده گرفتن اخبار مثبت مهاجرین توسط رسانهها
احراری در ادامه نشست با انتقاد از فضاهای مثبتی که برای مهاجران افغانستانی در ایران وجود دارد اما از سوی رسانهها نادیده گرفته میشود، گفت: در انتخابات دانشجویان در قم چنان شور و نشاط وجود داشت و نوعی نماد دموکراسی در فضای آنجا حاکم بود اما این برنامه از سوی رسانهها انعکاس داده نشد.
مدیر دفتر شبکه تلویزیونی تمدن با بیان اینکه مراسم 22 بهمن و روز قدس فرصت خوبی برای رسانهای کردن اخبار حوزه مهاجرین است، تصریح کرد: روز قدس برای همه مسلمانها است و با ایجاد هماهنگی میتوان گزارشهای خوبی از اتباع افغانستان را تهیه کرد.
کارگر افغانستانی که مربی پاراگلایدر شد
احراری با انتقاد از برخی جریانها که معتقد هستند که افغانستانیها با جیب و ذهن خالی به کشورشان باز میگردند، گفت: با وجود مشکلاتی که مهاجرین داشتهاند اما حجم این مشکلات با سایر کشورها قابل قیاس نیست چرا که ایران قابل قیاس با آمریکا و اروپا نیست، به هنگام ورود مهاجرین به ایران در این کشور تازه انقلاب شده بود و بعد از آن جنگ را متحمل شد اما با وجود این مشکلات آنها مهاجرین را پذیرفتند.
مدیر دفتر شبکه تلویزیونی تمدن در ادامه خاطرنشان کرد: در کشور ایران بسیاری از مهاجرین از صفر شروع کردند و بعدها تاجر، مهندس و پزشک موفق شدند اگر هر مهاجر افغانستانی اراده میکرده است در ایران به هر جای که خواسته رسیده است، به عنوان مثال یکی از اتباع در ایران زمانی کارگر ساختمان بوده است هم اکنون مربی پاراگلایدر است.
درخواست رسیدگی به ممانعت قاچاق اتباع افغانستان
احراری در بخشهایی از صحبتهای خود با اشاره به قاچاق انسان به ویژه اتباع افغانستانی توسط برخی افراد سودجو گفت: این افراد که به طور غیرقانونی توسط قاچاقچیان به ایران آورده میشوند، به گروگان گرفته میشوند تا اقوام آنها مبالغی بین 8 تا 10 میلیون تومان در قبال آزادی به آنها پرداخته شود.
مدیر دفتر شبکه تلویزیونی تمدن ضمن درخواست از مأموران نیروی انتظامی بابت حل برخی مشکلات اتباع افغانستان، گفت: در خوابگاه دختران افغانستانی در یکی از شهرها، صاحب خانه مبلغ را بابت اجاره خانه دریافت کرد و اکنون متواری است، این مبالغ برای خانواده مهاجران مبالغ هنگفتی است.
احراری همچنین با انتقاد از برخی شایعات در رابطه با اتباع خارجی گفت: اینکه بعضاً گفته میشود که اتباع بیماری دارند و ناقل آن هستند، صورت خوشی ندارد.
جلوگیری از ایجاد فاصله بین کشورهای منطقه
هاشمی در ادامه این نشست به اشتراکات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دو ملت ایران و افغانستان اشارهای داشت و گفت: دو ملت میتوانند به هم نزدیک شوند، در حالی که کشورهای اروپایی به هم نزدیک میشوند کشورها در منطقه ما از هم فاصله میگیرند با وجود اشتراکاتی که در منطقه بین کشورهای فارسی زبان، ایران، افغانستان و تاجیکستان وجود دارد یکدیگر را به خوبی نمیشناسیم و باید مقدماتی فراهم شود که اینگونه حرکتها از میان برداشته شود.
مدیر دفتر شبکه نور افغانستان با بیان اینکه نسبت به ثمر رسیدن تعامل رسانهها چندان خوشبین نیست، درباره علت اظهارات خویش، افزود: این حرکت هر چند مثبت است اما جریان و هدفی را برای رسیدن به نتیجه مطلوب ندارد، باید مطالعه فراوانی برای رسیدن به این هدف انجام شود چرا که انتشار اخبار برای مهاجرین و مردم افغانستان باید دارای اهداف و استراتژی مشخص باشد و باعث تغییر رویکرد و نگاه مردم ایران نسبت به افغانستان و تغییر نگاه مردم افغانستان به ایران شود.
نقش مهم مخاطب شناسی برای رسیدن به اهداف رسانه
مدیر دفتر شبکه نور افغانستان خاطرنشان کرد: مخاطب شناسی صحیح در این راستا امر مهمی است اینکه سلیقه مخاطب در دنیای مدرن با پیشرفت تکنولوژی متحول شده است بنابراین نباید دچار توهم شد.
هاشمی با بیان اینکه سایت آوا با بیش از 150 هزار مخاطب هنوز به اهداف خود دست نیافته است، ابراز داشت: اتفاقات رسانهای وقتی تأثیرگذار است که تأثیر آن را در جامعه مهاجرین ایران و جامعه افغانستان مشاهده کرد بنابراین باید مزیتها و ضعفها را شناخت و اساس دانش و استراتژی عمل کرد.
سیاست منسجم و با برنامه سایت افغانستان
سردبیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس در ادامه این نشست و در پاسخ به اظهارت مدیر دفتر شبکه نور افغانستان در انتقاد به عملکرد سایت افغانستان، گفت: بعد از چندین سال فعالیت و افتتاح رسمی دفتر خبری در افغانستان، صفحه ویژه افغانستان را در سایت خبرگزاری فارس ایجاد کردیم اما با حجم زیاد تقاضا، یک شورای سیاستگذاری تشکیل و بنا بر این شد که خبرگزاری یک سایت ویژه افغانستان راه اندازی کرد.
وی گفت: در راهاندازی سایت افغانستان، هدف گذاری دقیق صورت گرفته و تنوع مطالب با برنامه و سیاست منسجم همراه است.
حل مشکلات تدریجی است و ظرف زمانی خاصی میطلبد
سردبیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس با تأکید بر اینکه مشکلات حوزه مهاجرین یک شبه در رسانهها حل نمیشود، اظهار داشت: در رابطه با مهاجرین، در این سایت جریان سازی خوبی صورت گرفته و با انتشار مسائل فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و بعضا سیاسی، در نگاه رسانهای ایران و رفتار مسئولان تغییراتی حاصل شده است این تغییرات هر چند کامل نیست اما باید تدریجی حاصل شود و این تغییر نگاهها یک شبه حاصل نمیشود.
استقبال مدیران دفاتر رسانهها از تعامل رسانهای در حوزه افغانستان
اما در ادامه این نشست مدیر دفتر خبرگزاری آوا در تهران، پیشنهاد سردبیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس در رابطه با تعامل بین رسانههای حوزه افغانستان را مثبت دانست و گفت: خبرگزاری آوا در مرکز افغانستان، تهران و مشهد دفتر دارد و دفتر مشهد ارتباط خوبی با سایت افغانستان خبرگزاری فارس داشته و تبادل اخبار دو رسانه را پیشنهاد خوبی میداند.
مسئول پایگاه خبری صلح پرس نیز از پیشنهاد ایجاد تبادل نظر بین رسانههای افغانستان استقبال کرد و گفت: ایجاد تفاهمنامه در این رابطه و همکاری بین رسانهها ایجاد نوعی میثاق بین رسانه است.
مدیر دفتر شبکه تلویزیونی تمدن، استفاده از پتانسیل مهاجرین علاقمند به ویژه دانشجویان شهرستانهای اطراف تهران را در اجرای اهداف این تفاهمنامه مثبت دانست و خاطرنشان کرد: ما شبکهای در شهرستان داریم تا صحت و سقم خبر را تأیید کند، ضمن اینکه ایجاد دورههای خبرنگاری در این رابطه نیز تأثیرگذار است و میتواند خبرنگارهای آماتور را پس از طی دورههای تکمیلی و پیشرفته به خبرنگاران حرفهای تبدیل کند.
تعامل مثبت بین مهاجرین با ملت ایران
مدیر خبرگزاری ایرکا با اشاره به تعامل مثبت بین مهاجرین با ملت ایران گفت: این دو گروه با هم مشکلی ندارند، رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران بر حضور دانش آموزان افغانستانی اعم از قانونی و غیر قانونی در مدارس تأکید دارند در حالی که نگاه برخی از مسئولان و نمایندگان مجلس به اتباع درست نیست.
مدیر دفتر شبکه تلویزیونی تمدن با اشاره به انعکاس منفی برخی رسانهها نسبت به اخبار ایران، گفت: در پاسخ به این رسانهها میگویم که این شما هستید که فحشا و بی بندوباری را در جامعه افغانستان گسترش میدهید که برنامه موسیقی ستاره افغانستان از جمله برنامههایی است که در جهت گسترش بی بندوباری در افغانستان ساخته شده است.
گسترش بی بندوباری از سوی برخی رسانههای بیگانه
احراری با انتقاد از برخی برنامههای تلویزیونی شبکه خورشید گفت: مجریان این برنامه که عمدتا از زنان هستند با پوشش نامناسبی در برنامه حضور دارند که باعث گسترش بی بندوباری در جامعه شدهاند.
مدیر دفتر شبکه تلویزیونی تمدن با انتقاد از نگاه بالا به پایینی که به افغانستانیها میشود، گفت: گسترش فعالیتهای رسانهای بین رسانههای افغانستان و سایت افغانستان خبرگزاری فارس و کنار هم قرار گرفتن آنها قابل پسند است که میتواند با ایران ستیزی که توسط برخی رسانهها میشود، مقابله کند.
نگاه مثبت به همسایگان به ویژه افغانستان
«مرتضی قمری وفا» معاون خبر خبرگزاری فارس با حضور در جمع مدیران دفاتر رسانه افغانستان در ایران با اشاره به اوضاع منطقه در شرایط کنونی گفت: اتفاقات اخیر در منطقه باعث شده که مردم متوجه شوند کشورهای همسایه اهمیت دارند، تروریست در منطقه رشد کرده و منجر به عقب نگه داشتن غرب آسیا شده است.
وی در بخشی از صحبتهای خود با اشاره به وقایع تاریخی و شرایط کنونی جهان امروز خاطرنشان کرد: افغانستان از ترور خسته شده و در افکار عمومی مردم، نوعی نگاه مثبت به همسایگان به ویژه مردم افغانستان ایجاد شده که باید آن را تقویت کنیم.
اختلافات قومی در افغانستان باطل است
قمری وفا، حضور نسل دیگر افغانستان و ارتباط با آنها را یک فرصت دانست و گفت: رسانهها میتوانند این نگاه را گسترش دهند و همه افرادی که در افغانستان هستند اگر با هم دوست نباشند و اختلافات قومی را کنار نگذارند هیچ هنری نداریم لذا به نظر میرسد، هنر آن است که از ظرفیتهای هم استفاده کنیم و به مشکلات قومیتی توجه نکنیم.
معاونت خبر خبرگزاری فارس با تأکید بر ایجاد وحدت و صمیمیت بین دو کشور گفت: آمریکا و آل سعود اقدامات خصمانهای در این رابطه انجام دادهاند اما فهمیدهایم با جنگ به نتیجه نمیرسیم.
فرصت رسانهها جهت پرداختن به اخبار مهاجرین
وی با اشاره به فرصت رسانهها برای پرداختن صحیح به اخبار مهاجرین، خاطرنشان کرد: این فرصت کمی نیست اگر از این فرصت استفاده نشود رسیدن به هدف انجام شدنی نیست، این فرصت قابل ایجاد است و تا به عنوان الگوی مناسب تبدیل شود.
دفاع از حقوق افغانستانی ها برای زندگی بهتر
معاونت خبر خبرگزاری فارس در ادامه نشست در پاسخ به صحبتهای مدیر دفتر شبکه نور افغانستان و با اشاره به فعالیتهای انجام گرفته در حوزه افغانستان گفت: با افغانستان تعاملات انجام شده و نیاز نیست دفتر مطالعه و پژوهش یک ساله راهاندازی شود، ارتباط بین ایران و افغانستان وجود دارد، ما همسایه هستیم و مهاجرین افغانستان از خود ما هستند.
وی با تأکید بر اینکه اتاق فکر افغانستان باید تشکیل شود، گفت: ایران تجربیات خود در حوزه افغانستان انجام میدهد، اما گاهی بحرانها مانع از آن میشود به عنوان مثال به هنگام راهاندازی شبکه العالم به عراق حمله شد بنابراین ما در بحران هستیم اما مانع این نیست که چشمها نسبت به افغانستان بسته بماند.
قمری وفا در پایان این نشست با تأکید بر اینکه از حقوق افغانستانیها برای زندگی بهتر دفاع میکنیم، گفت: بهترین روش برای انجام این کار انجام فعالیتهای فرهنگی است و رسانهها نقش تأثیرگذاری در این راستا دارند.
در پایان این نشست تخصصی، مدیران دفاتر رسانههای افغانستان در ایران جهت تعامل و ارتباط بهتر در انعکاس اخبار حوزه افغانستان و به ویژه مهاجرین توافق کردند تا در آینده نزدیک تفاهم نامهای بین مدیران دفاتر رسانههای افغانستان در ایران با سایت افغانستان خبرگزاری فارس منعقد شود.
منبع:فارس