سخنرانان «کنفرانس بینالمللی علمای دینی در مورد واکسیناسیون» پیشگیری فلج اطفال را نیازمند تبلیغ علمای افغانستان دانستند.«عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت وحدت ملی در مراسم «کنفرانس بینالمللی علمای دینی در مورد واکسیناسیون» علما را چراغ امت اسلامی خطاب کرد و گفت: برای جلوگیری بیماری «فلج اطفال» علما باید با تبلیغ، ذهنیت منفی مردم را از بین ببرند. عبدالله محو فلج اطفال را وظیفه بشری و انسانی خواند و افزود: فلج اطفال درمان ندارد، اما یگانه راه نابودی این بیماری، پیشگیری از ابتلا به آن است.
وی با اعلام تعهد دولت مبنی بر تلاش برای نابودی فلج اطفال تصریح کرد: اما مردم افغانستان در راستای محو این بیماری نقش ارزندهتری دارند.
رئیس اجرایی دولت کابل از علما خواست تا نابودی بیماری فلج اطفال به فعالیت تبلیغی خود ادامه دهند تا روزی فرا برسد که افغانستان عاری از فلج اطفال باشند.
عبدالله تأکید کرد: فلج اطفال یک بیماری خطرناک است که قربانیان زیادی از افغانستان گرفته لذا باید برای جلوگیری از آن دست به دست هم داده و آن را نابود کنیم.
وی همچنین از ایجاد یک مرکز فقه اسلامی خبر داد و گفت: علما روشنیبخش جامعه هستند و ما متعهد هستیم که برای هماهنگی و انسجام بیشتر آنها، مرکز «فقه اسلامی» را ایجاد کنیم.
پیشگیری فلج اطفال با تبلیغ علما
در همین حال «فیروزالدین فیروز» وزیر بهداشت با بیان اینکه فلج اطفال قربانیان زیادی از افغانستان گرفته، هدف از برگزاری «کنفرانس بینالمللی علمای دینی در مورد واکسیناسیون» را نجات مادران و کودکان عنوان کرد.
فیروز گفت: با استفاده از نظریات علمای افغانستانی میتوانیم بیماری فلج اطفال را پیشگیری کرده و آن را نابود کنیم.
مرکز فتوای علما ایجاد شود
«عبدالقادر قمر» نماینده مجمع بینالمللی «فقه اسلامی» برگزاری این نشست را نخستین گام برای پیشگیری فلج اطفال توصیف کرد و گفت: سلامت کودکان امانتی نزد بشریت است و همه باید برای نابودی فلج اطفال و وضعیت بهداشتی کودکان تلاش کنیم.
قمر دین اسلام را بهترین دین و علما را تبلیغکنندگان آن به بشریت دانست و گفت: برای برآورده شدن این اصل باید تمام علما با هم منسجم شوند.
وی به دولت کابل پیشنهاد ایجاد مرکز «فتوای علما» در افغانستان را ارائه و وعده همکاری معنوی با این مرکز را اعلام کرد.
«کنفرانس بینالمللی علمای دینی در مورد واکسیناسیون» درباره «واکسن پیشگیرانه» به مدت 2 روز از سوی وزارت بهداشت با همکاری ریاست «ازهر»، مجمع بینالمللی «فقه اسلامی» و بانک «توسعه اسلامی» و با شرکت دهها تن از علمای سراسر افغانستان در کابل برگزار شده بود.
در این کنفرانس علما از خانوادههای افغانستانی خواستند که در انجام واکسن فلج اطفال تعلل نکنند.
این علما خطاب به خانوادهها گفتند: برای حمایت و حفاظت کودکان خود از هر نوع بیماریهایی که ممکن کودکان در سنین پایین به آن مبتلا شود در انجام واکسنهای پیشگیرانه تعلل نکنند.
آنها با صدور اعلامیهای با ابراز نگرانی از اطلاعات نادرست نسبت به فلج اطفال، از رسانهها و علمای دینی خواستند تا جهت از بین بردن نگرانیها و دریافت این واکسن را تبلیغ کنند.
آنها از کشورهای حمایت کننده خواستند تا به تعهدات خود نسبت به ریشه کن ساختن فلج کودکان پایبند بمانند و هر چه زودتر طرحهای اضطراری را برای محو این بیماری عملی کنند.
منبع:خبرگزاری فارس