431

چندی است که نهادهای مدنی دیوارهایی را به نام «دیوار مهربانی» در «کابل» و چندین شهر مهم افغانستان برگزار کرده‌ است.به نظر می‌رسد با استقبال گسترده‌ای که از این اقدام به عمل آمده،دیوار مهربانی به تمامی شهرهای افغانستان تسری پیدا کند.شهروندان افغانستانی که به لباس یا کالای خانه خود نیاز ندارند، آن را بر این دیوارها نصب می‌کنند تا افرادی که به این اقلام نیاز دارند اما پول کافی برای خرید آن را ندارند، از آن استفاده کنند. نخستین دیوار مهربانی در کابل ایجاد شد، پس از آن شهروندان و نهادهای فرهنگی «بلخ»، «قندوز»، «هرات»، «بغلان» و «بامیان» با الگوگیری از این روش دیوار مهربانی را در شهرهای خود بنا نهادند.

در همین راستا و برای پی بردن به جنبه‌های مصبت و این کار انسان‌دوستانه، به سراغ یکی از مسئولین دیوار مهربانی در ولایت قندوز رفتیم.

«عبدالشکور قدردان» مسئول ایجاد دیوار مهربانی قندوز در گفت‌وگو با خبرنگار ما انگیزه ایجاد این دیوارها را همدلی با مستمندان عنوان کرد.

قدردان افزود: ما می‌توانیم کالاهایی را که به آن‌ها نیاز نداریم در اختیار فقرا و مستمندان قرار دهیم، ضمن اینکه ایجاد این دیوارها هزینه هنگفتی را هم در بر ندارد.

وی با بیان اینکه این دیوارهای مهربانی با هزینه شخصی اعضای نهادهای فرهنگی و ایجاد شده‌اند، گفت: تاکنون هیچ نهاد دولتی در ایجاد دیوار مهربانی نقش نداشته است.

این فعال فرهنگی قندوز با بیان اینکه دیوارهای مهربانی در شهرهای کابل، قندوز، هرات، مزارشریف، پلخمری و بامیان ایجاد شده، افزود: برگزاری این دیوارها تحت نظر نهاد خاص فرهنگی نبوده بلکه هر نهاد مدنی و فرهنگی در ولایت خود اقدام به ایجاد چنین دیوارهایی کرده‌ است.

وی از همه مردم خواست که اگر به کالایی نیاز ندارند، آن را از روی دیوار بر ندارند تا مستمندان واقعی بتوانند از آن استفاده کنند.

*** متن کامل این گفت‌وگو به شرح زیر است***

فارس: انگیزه ایجاد دیوارهای مهربانی در افغانستان چیست؟

قدردان: هدف از ایجاد دیوارهای مهربانی نهادینه ساختن فرهنگ همیاری و همکاری با مستمندان است و به همین دلیل این دیوارها تاکنون در برخی ولایت‌های کشور شامل «قندوز» ایجاد شده که برای گسترش فرهنگ همدیگرپذیری و همکاری با دیگران توسط نهاد فرهنگی «موج آمو» راه‌اندازی شده است.

دیوار مهربانی در حقیقت افرادی را که در شرایط مالی بهتری نسبت به مستنمندان قرار دارند، برای همکاری و همدردی با دیگران تشویق کرده و فرا می‌خواند.

به این صورت، افرادی که به لباس و سایر لوازم منازل خود نیاز ندارند، آن را روی دیوار می‌گذارند تا این کالاها به مستمندان و کسانی که قدرت خرید لباس و سایر کالاها را ندارند،برسد.

امیدوارم که این گام‌ها برای نهادینه ساختن فرهنگ همکاری و همدردی با مستمندان در جامعه موثر واقع شود و نماد خوبی برای سایر نهادهای فرهنگی باشد تا با الگوبرداری از چنین برنامه‌هایی، اقدام‌های مشابه از سوی آنها نیز انجام شود.

به همین دلیل از تمام افغانستانی‌ها خواستار همکاری در این راستا هستیم.

فارس: دیوارهای مهربانی که تاکنون ایجاد شده است، زیر نظر یک سازمان مشخصی است یا چندین نهاد در ایجاد این دیوارها سهم دارند؟

قدردان: این برنامه از طرف سازمان مشخصی هدایت نمی‌شود، اما اگر در سایر ولایت‌ها سازمانی به راه‌اندازی چنین برنامه‌هایی اقدام کرده باشد ما از آن اطلاعی نداریم.

در قندوز نهادهای فرهنگی که به هیچ نهاد و سازمان دیگری وابستگی ندارد، با همکاری اعضای خود دیوار مهربانی را ایجاد کردند.

به این صورت، پس از ایجاد نخستین دیوار مهربانی، شماری دیگر از فعالان فرهنگی قندوز در اقدامی قابل ستایش اقدام به این کار انسان‌دوستانه کرده و در این راه از منابع شخصی خود استفاده کردند.

فارس: در کدام شهرها دیوار مهربانی ایجاد شده، تاکنون چند دیوار مهربانی در افغانستان ایجاد شده است؟

قدردان: در شهرهای بزرگ مانند «کابل»، «مزارشریف»، «قندوز»، «هرات»، «پلخمری» و «بامیان» دیوارهای مهربانی توسط نهادهای فرهنگی ایجاد شده و در اختیار مستمندان قرار گرفته است.

فارس: هزینه فعالیت نهادهای برگزار کننده را چه کسانی عهده‌دار هستند؟

قدردارن: هزینه ایجاد این دیوارها را نهادهایی که این برنامه را راه‌اندازی کرده‌اند پرداخت می‌کنند، اما اینکه سازمان یا منبع مشخصی این برنامه‌ها را حمایت کنند، وجود ندارد.

به همین دلیل است که دیوار مهربانی در قندوز با همکاری مالی اعضای نهاد فرهنگی «گستره موج آمو» راه‌اندازی شد و هیچ منبعی حمایت آن را بر عهده نداشت.

اگر به هزینه‌های ایجاد این دیوار نگاهی داشته باشیم، می‌بینیم که بودجه چندانی لازم ندارد و با پول بسیار کم می‌توان به این کار اقدام کرد.

اما هر آن چیزی که از این دیوار به دست می‌آید، تشویق سرمایه‌داران و بی‌نیازان به کمک و همکاری مستمندان است.

فارس: دیوارهای مهربانی چه پیامی را به مردم افغانستان می‌رساند؟

قدردان: پیامی که این دیوارها برای ملت افغانستان دارد، بیدار کردن حس نوع دوستی، مساعدت و دست‌گیری مستمندان توسط افراد ثروتمند جامعه است.

در کنار این، دیوارهای مهربانی به افراد توانمند در شهرها تبیین می‌کند که با پول بسیار کم قادر به همکاری با مستمندان هستند و حتی با ارائه لباس و کالاهایی که نیازی به آن نداریم، می‌توانیم مستمندی را یاری کرد.

فارس: پیام شما به مردم افغانستان چست؟

قدردان: پیام من به نهادهای مدنی و فرهنگی و همچنین سرمایه‌داران آن است که با پول بسیار کم اقدام به انجام برنامه‌های منفعت طلبانه به مستمندان کنند و ایجاد این چنین دیوارهایی متکی به شهرهای بزرگ نیست و در شهرستان‌ها نیز ایجاد خواهد شد.

از تمام کسانی که لباس یا کالای دیگری را از دیوارهای مهربانی بر می‌دارند تقاضا داریم که اگر به اجناسی نیاز ندارند این کالاها را برندارند تا مستمندان واقعی از آن استفاده ببرند.

منبع:خبرگزاری فارس

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

کلیه حقوق متعلق است به رسانه افغانستان ما
دیزاین شده در سما