قرار است «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا امروز به منظور شرکت در نشست کمیسیون مشترک پیگیری مفاد پیمان امنیتی بین افغانستان و آمریکا وارد کابل شود.عدهای از فعالان شبکههای اجتماعی نوشتند: ایالات متحده آمریکا 10 هواپیمای بیسرنشین را امروز در کمپ ولایت هلمند به ارتش افغانستان واگذار میکند. این هواپیماها در کنار قابلیت کشفی در ماموریتهای نظامی، توانایی انجام آتش بر موضعهای دشمن را نیز دارد.
به کارگیری هواپیماهای بدون سرنشین در دوره ریاست جمهوری «باراک اوباما» به شدت افزایش یافته و هزاران نفر قربانی گرفته است. هر چند که ارائه آمار دقیقی از تلفات انسانی حملات این قبیل هواپیماها دشوار به نظر می رسد.
«پاتریک کوبرن» یک نویسنده غربی میگوید هدف از به کارگیری هواپیماهای بدون سرنشین از سوی آمریکا وانمود کردن این نکته است که آمریکا همچنان با تروریسم می جنگند و گرنه با وجود ترس و وحشتی که این هواپیماها در میان ساکنان کشورهای قربانی ایجاد می کنند تاثیر چندانی ندارند.
از زمان استقرار دولت وحدت ملی افغانستان، دولت غنی دست فرماندهان آمریکایی را در حملات شبانه و حملات هواپیمایی آزاد گذاشته است.
چند روز پیش رسانه ونزوئلایی تلهسور گزارش داد که کشتار و تلفات غیرنظامیان هنگام حملات هوایی پهپادهای آمریکا در افغانستان نسبت به سال 2008 به بالاترین رقم رسیده است.
حملات اخیر نشان میدهد که عملیات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در حال حاضر با توجیه «دستورالعمل مبارزه با تروریسم» امری قانونی تلقی میشود و به آنها این اجازه را میدهد که حتی بدون داشتن علم به هویت این افراد، آنها را مورد هدف قرار داده و به قتل برسانند.
«ننگرهار»، «پکتیا»، «کنر»، «نورستان»، «نورستان»،«خوست»، «فراه»و «هلمند» از جمله ولایتهایی هستند که غالباً توسط عملیات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا مورد هدف قرار گرفتهاند.
بنابر گزارش رسانههای بینالمللی و محلی، غیرنظامیان از جمله قربانیان این حملات هستند اما دولت افغانستان هیچ توجهی به این موضوع نکرده است.
«آن رایت» معاون سفیر سابق آمریکا در افغانستان، در اظهاراتی بیان داشت: حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا که منجر به کشته شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان افغانستان شده، نفرت مردم افغانستان از این کشور را افزایش داده است.
منبع:خبرگزاری فارس