یک دندانپزشک گفت: سقز برای سلامتی دهان و دندان مضر بوده و هیچ مزیتی برای دندانها ندارد.دکتر محمدهادی شفق در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: کسانیکه مداوم اقدام به جویدن سقز میکنند سلامتی دهان و دندانهای خود را به خطر میاندازند. وی تصریح کرد: افرادی که به صورت مستمر سقز میجوند، ممکن است دچار بیماریهای مفصل فک شوند. همچنین گلوکز و ساکاروز موجود در آدامسها موجب پوسیدگی دندانها میشود.
شفق افزود: امروزه سقز دارای طعمها و اسانسهای مختلفی هستند که برای سلامت دهان مضر است و گاهی موجب ایجاد حساسیت بر روی گونه، زبان و لثهها میشود. در بازارسقزهایی با عنوان سقزبدون قند به فروش میرسد، اما در واقع تشخیص آنکه به طور حتم بدون قند است یا نه کار دشواری است.
این دندانپزشک تاکید کرد: تفاوتی میان مارک سقز خارجی و ایرانی وجود ندارد و همگی آنها برای سلامت دهان و دندانها مضر هستند و آنچه درباره فواید سقز برای دندان شنیده میشود، چیزی جز تبلیغات نیست.
وی افزود: همانطورکه در موارد فوق یاد شد، عوارض مخرب جویدن سقزبرای کسانی است که به طور مستمر اقدام به اینکار میکنند و فرد تنها با یک یا دو بار جویدن، دچار عوارض پوسیدگی دندان نخواهید شد.
شفق گفت: در برخی موارد گفته شده که جویدن روزی یک ساعت سقز موجب ترشح بزاق و جلوگیری از بوی بد دهان میشود، اما این موضوع از نظر علمی اثبات نشده است.
منبع:شفقنا