مشاور حقوقی اداره حکومتداری افغانستان گفت: بیش از ۲۷ هزار شغل در ادارههای دولتی خالی است و به زودی افراد متقاضی و شایسته جذب آنها میشوند.
به گزارش سایت افغانستان خبرگزاری فارس، مقامات حکومت وحدت ملی افغانستان خبر دادند که تا 2 ماه آینده بیش از 27 هزار متقاضی کار، جذب ادارههای دولتی میشوند. «سید مصطفی سیدی» مشاور حقوقی «احمد ضیاء مسعود»، گفت: بیش از 27 هزار شغل در ادارههای دولتی خالی است و به زودی این پُر خواهند شد.
وی افزود: در بین این پستها 277 شغل عالی رتبه نیز دیده میشود که در حال حاضر یا بدون مسئول هستند و یا اینکه تنها با سرپرست اداره میشوند.
به گفته وی، دفتر نمایندگی خوب، طرحی را به ادارههای دولتی داده که روند استخدام کارمند از اعلام تا استخدام در یک اداره بیش از 20 روز طول نکشد.
این در حالی است که قبل از این روند استخدام از اعلام تا جذب نیرو حدود یکسال به طول میانجامید.
اما از طرفی دیگر، حکومت وحدت ملی در قسمت کاریابی و وعدههایی که به مردم داده است، کوتاهی کرده و تاکنون نتوانسته به وعدههایش به درستی جامه عمل بپوشاند.
در عین حال حزب تازه تاسیس اعتدال و آزادی در اظهار نظری جدید اعلام کرده که طرحی به دولت پیشنهاد داده که بر اساس آن تعداد متقاضیان کار و تعداد پستها مشخص شود.
«محمد عزیر آصفی»، رئیس این حزب در این گفت: با عملی شدن این طرح، اطلاعات در مورد استخدام کنندهها و استخدام شوندهها جمع آوری میشود تا روند کاریابی آسان شود.
آصفی خاطر نشان کرد: با عملی شدن این طرح، مشخص میشود که چقدر نیروی کار، چه تعداد کارمند و چه اندازه پست خالی برای استخدام وجود دارد.
وی اظهار امیدواری کرد که این طرح، مانع فساد گسترده اداری در روند استخدام ادارههای دولتی خواهد شد.
«عبدالرحیم ایوبی»، عضو مجلس نمایندگان افغانستان که در نشست ارائه این طرح حضور داشت گفت که دولت باید زمینههای کاری را فراهم کند.
ایوبی افزود: هر ساله هزاران دانشجو از دانشگاههای افغانستان فارغالتحصیل میشوند و ما از این بابت خوشحالیم ارچه هنوز در فراهم آوردن شغل برای آنها با مشکل مواجهیم.
این عضو مجلس افغانستان در حالی این سخنان را بیان کرد که از سه ماه پیش تا کنون، تعدادی از فارغالتحصیلان مقابل دروازه مجلس نمایندگان دست به اعتصاب زده بودند تا از طریق قوه مقننه صدای خود را به گوش دولت مردان برسانند، اما تاکنون اقدامی برای آنها صورت نگرفته است.
سال گذشته نیز، دهها فارغ التحصیل دانشگاهها به دلیل بیکاری و فساد گسترده اداری در ادارههای دولتی، مدارک تحصیلی خود را آتش زدند.
تاکنون این اعتراضات و فعالیتهای مدنی تاثیری بر روی استخدام و کاریابی این جوانان نداشته است.
آوا با انتشار این خبر نوشت: از سوی دیگر بیکاری، ناامنی و فقر نیز باعث شده است که بیش از 150 هزار شهروند کشور را ترک کنند و به کشورهای اروپایی درخواست پناهندگی بدهند.
منبع: فارس