وزیر حج و اوقاف افغانستان گفت که علما با استفاده از مساجد و منبرها میتوانند جلو گسترش افراطگرایی را بگیرند
وزارت حج و اوقاف افغانستان صدها تن از علمای این کشور را به منظور جستجوی "راههای مبارزه با افراطگرایی" در همایش سه روزه به کابل فرا خوانده است.
وزیر حج و اوقاف این کشور گفته افراطگرایی در افغانستان درحال گسترش است و تلاشها برای کاهش آن هم نتیجه نداده است.
وزارت حج و اوقاف از علما خواسته است تا از طریق مساجد و منبرها در مورد پیامد اعمال افراطی برای مردم معلومات بدهند.
به گفته نصیر بهزاد، گزارشگر بیبیسی در کابل افزایش افراطگرایی در افغانستان دست وزارت حج و اوقاف این کشور را برای کمک به سوی علما دراز کرده است.
وزارت حج و اوقاف افغانستان برای اولین بار حدود ۴۰۰ روحانی را از تمام ولایات به کابل خواسته تا راههای مبارزه با افراطگرایی را جستجو کنند.
مقامهای افغان میگویند تلاشهای مبارزه با پدیده افراطگرایی تا کنون از یک سو نتیجه نداده و از سوی دیگر به گسترش آن کمک شده است.
فیض محمد عثمانی، وزیر حج و اوقاف افغانستان میگوید افراطگرایی همه روزه از مردم افغانستان قربانی میگیرد و به همین دلیل دولت از علما درخواست کمک میکند.
او گفت: "با آنکه این موضوع توجه طرفهای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و دینی را به خود معطوف ساخته است، اما عملا نه تنها از حجم آن کاسته نشده بلکه بر تنوع آن نیز افزوده شده و به همان پیمان خطراتی که از آن ناشی میشود، به چندین برابر رسیده است."
او میگوید عوامل افراطگرایی اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، اعتقادی و فرهنگی است که هر روز در افغانستان قربانی میگیرد.
وزیر حج و اوقاف افغانستان گفت که علما با استفاده از مساجد و منبرها میتوانند جلو گسترش افراطگرایی را بگیرند.
گزارشگر بیبیسی مینویسد که گزارشهای وجود داشته که در برخی مساجد و منابر در افغانستان افراطگرایی تبلیغ میشود اما از سوی دیگر هم در چند سال گذشته چند تن از علمای افغان به دلیل انتقاد از افراطگرایی کشته شده اند.
با این حال شماری از اشتراک کنندگان این همایش میگویند افراطگرایی عوامل خارجی نیز دارد.
محمد محق، یکی از علمای شرکت کننده در این سیمینار میگوید افراطگرایی در کشورهای اسلامی برای بدنام کردن اسلام از سوی عوامل خارجی اعمال میشود.
او گفت: "هر روز که میگذرد، هر ماه که میگذرد مجموعه انبوهی از تبلیغات سو بر علیه دین ما و شما در جهان به راه میافتد. هر روز تصاویر سو به نام دین ما و شما تبلیغ و ترویج و تکثیر میشود و در گوشه و کنار جهان میخواهند که دین ما را و امت ما را و تمدن ما را، فرهنگ ما را به عنوان افراطگرایی، به عنوان مدنیتستیزی معرفی کنند."
وزارت حج و اوقاف در حالی از علمای این کشور درخواست کمک کرده که گروههای متعدد افراطی در این کشور شکل گرفته و فعالیت دارند. منفجر کردن افراد با بمب، حملات انتحاری و گردن زدن افراد توسط گروههای مخالف مسلح دولت از شدیدترین رفتارهای افراطی در افغانستان گفته شده است.
منبع:بی بی سی