121

 وزیر کار و امور اجتماعی افغانستان می‌گوید تاکنون هیچ قراردادی با هیچ کشوری برای فرستاد کارگر از افغانستان امضا نشده است

مقام‌های وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان می‌گویند فعالیت غیرقانونی دو شرکت و شماری از افراد فریبکار را متوقف ساخته اند.

این شرکت ها و افراد به بهانه فرستادن کارگر به خارج، از متقاضیان افغان صدها هزار دلار پول دریافت کرده اند. نسرین اوریاخیل وزیر کار و امور اجتماعی می‌گوید شرکت‌ها و افراد متهم با توزیع فورم های کاریابی، از مردم پول جمع می‌کردند.

به گفته وی، با وجود تفاهمات صورت گرفته، تاکنون هیچ قراردادی با هیچ کشوری برای فرستادن کارگر از افغانستان امضا نشده است.

خانم اوریا خیل می‌گوید تاکنون ۵۱ شرکت به منظور زمینه سازی و فرستادن کارگر به خارج، از این وزارت جواز فعالیت دریافت کرده‌اند اما کار آنها زمانی آغاز خواهد شد که قراردادها بین دولت ها امضا شود.

علی افتخاری سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی می‌گوید دو شرکت متهم به بهانه فرستادن کارگر به هفت کشور اروپایی تا پنج هزار دلار نیز از متقاضیان پول گرفته اند.

یافته‌های یک نظرسنجی: مشکل ۸۲ درصد جوانان افغان بیکاری است

به گفته وی، افرادی نیز به شکل انفرادی دست به این اقدام زده بودند که بین پنجصد تا یک هزار دلار از متقاضیان پول جمع می‌کردند.

آقای افتخاری، شمار افراد دخیل در این فریبکاری را بیش از ده ها نفر خواند و افزود که تمام این افراد به نهادهای عدلی و قضایی معرفی شده اند.

به گفته وی، این فریبکاری نه تنها در کابل پایتخت افغانستان صورت گرفته بود بلکه افراد فریبکار از باشندگان بسیاری از ولایات و حتی دورترین ولسوالی های این کشور پول گرفته بودند.

وزیر کار و امور اجتماعی نبود فرصت‌های شغلی و بلند بودن گراف بیکاری را دلیل اصلی فریب خوردن جوانان می‌داند.

ناامنی و فقدان سرمایه گزاری در افغانستان باعث بلند رفتن نرخ بیکاری در این کشور شده و بر اساس یک نظرسنجی دلیل اصلی مهاجرت افغانها هم بیکاری است.

قرار معلومات وزارت کار و امور اجتماعی، در افغانستان حدود چهارده میلیون نیروی کار وجود دارد. هفت میلیون آن نیروی کار فعال هستند که ۳۹ درصد آنها یا بیکار و یا کم کار می‌باشند.

منبع: بی بی سی

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

کلیه حقوق متعلق است به رسانه افغانستان ما
دیزاین شده در سما