128 دولت افغانستان انتظار دارد که نتایج این اجلاس تا دو ماه دیگر به صورت کاهش خشونت دیده شود

دومین نشست چهارجانبه افغانستان، پاکستان، آمریکا و چین برای تعیین نقشه راه برای برقراری صلح در افغانستان در کابل برگزار شده است.

نمایندگان چهار کشور درباره شرایط و زمان و مکان آغاز گفت‌وگوهای رودرروی صلح میان دولت افغانستان و گروه‌های طالبان با هم تبادل نظر می‌کنند. دور اول این نشست هفته پیش در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، برگزار شد و دولت افغانستان با برگزاری دور دوم نشست در کابل سعی دارد گفت‌وگوهای صلح را به یک روند بدل کند.

129

 وزیر خارجه افغانستان 'تعهد قوی و پی‌هم رهبری پاکستان' را مایه دلگرمی دانست

صلاح‌الدین ربانی، وزیر خارجه افغانستان در افتتاحیه این اجلاس گفت: "اراده جمعی این گروه به حمایت قوی از یک پروسه صلح نتیجه‌محور و تمایل همکاران ما به‌ویژه پاکستان برای بحث روی استفاده از همه ابزارهای لازم علیه آن عده از گروه‌هایی که از به زمین گذاشتن سلاح و پیوستن به زندگی مسالمت‌آمیز خودداری می‌کنند، برای افغانستان امیدوارکننده بوده است."

او گفت: "تعهد قوی و پی‌هم رهبری پاکستان در این دوره برای همکاری با ما در عرصه‌های مختلف از جمله مبارزه با تروریسم و تسهیل یک روند نتیجه‌محور صلح، که پیشرفت آن از جانب گروه هماهنگی چهارجانبه نظارت می‌شود، باعث دلگری ما شده است."

اجلاس چهارجانبه کابل در سطح معاونان وزرای خارجه افغانستان و پاکستان و نمایدگان ویژه آمریکا و چین برای افغانستان و پاکستان برگزار شده است.

افغانستان و پاکستان سعی دارند بستر مشترکی برای گفت‌وگو با گروه طالبان پیدا کنند.

اما هارون نجفی‌زاده، خبرنگار بی‌بی‌سی می‌گوید که به نظر می‌رسد اختلاف‌نظرهای جدی بین نگاه دو کشور به گفت‌وگو با طالبان هم‌چنان باقی مانده است.

او می‌گوید تصور دولت از گفت‌وگوهای این است که با شورشیان از موضع قدرت فرصت آشتی بدهد، در حالی که اصطلاح مذاکرات وقتی گفته می شود که دو قدرت مساوی با هم حرف بزنند

دولت افغانستان انتظار دارد که طالبان سه پیش‌شرط اساسی افغانستان شامل حفظ تمامیت ارضی، قانون اساسی و حقوق زنان را بپذیرند و تا دو ماه دیگر نتایج اولیه گفت‌وگوها در قالب کاهش خشونت دیده شود.

اما هفته پیش سرتاج عزیز، مشاور نخست‌وزیر در امور خارجی و سرپرست وزارت خارجه پاکستان گفت که صلح با خوش‏بینی شکل‏ نمی‌گیرد و باید حوصله داشت و پیش‌شرط‏ی برای مذاکره با طالبان وجود نداشته باشد.
آقای عزیز تاکید کرد که تهدیدی مبنی بر اقدام نظامی علیه شورشیان آشتی‌ناپذیر نمی‌تواند قبل از پیشنهاد صلح به تمام گروه‏‌ها و پاسخ آن‏ها به این پیشنهاد صورت گیرد و هم اینکه خط‌مشی صلح باید واقع‌بینانه و انعطاف‌پذیر باشد.

خبرنگار ما می‌گوید دولت افغانستان می‌خواهد گفت‌وگوهای رودررو با گروه‌های طالبان هرچه زودتر شروع شود و اگر در نتیجه نشست امروز چنین توافقی حاصل شود، بزرگ‌ترین دستاورد برای کابل خواهد بود.

منبع: بی بی سی

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

کلیه حقوق متعلق است به رسانه افغانستان ما
دیزاین شده در سما