140

سفیر افغانستان در ایران گفت: صدور دستور مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه خدمات‌ آموزشی برای پناهندگان در وضعیت کنونی منطقه بی‌نظیر است.

 «نصیر احمدنور» در سومین همایش بررسی مسائل فرهنگی اجتماعی پناهندگان که ظهر امروز در سالن همایش غدیر مجتمع فرهنگی آموزشی یاوران مهدی(عج) برگزار شد، با تاکید بر اینکه ملت افغانستان خود را در پیروزی ایران در مذاکرات هسته‌ای شریک می‌داند، گفت: امیدواریم این موفقیت ظرفیت‌های ایران اسلامی را برای رفع مشکلات جهان اسلام به ویژه اقدامات گروه‌های تکفیری تقویت کند.

وی با بیان اینکه سال جاری حرکت‌های جدیدی در عرصه ارتباطات میان کشورهای ایران و افغانستان و گسترش خدمات‌رسانی به پناهندگان ایرانی انجام شده است، افزود: حضور اشرف‌غنی رئیس جمهور افغانستان و دیگر مسئولان برجسته این کشور در ایران دستاوردهای بسیاری برای پناهندگان داشته است.

سفیر افغانستان در ایران از برگزاری نشستی در ژنو با حضور جمعی از مسئولان کشور افغانستان به منظور برطرف‌سازی مشکلات مهاجران یاد و خاطرنشان کرد: تاکنون مسئولان نظام اسلامی برای رفع مشکلات مهاجران اقدامات بسیاری را انجام داده‌اند که این اقدامات قابل تقدیر است.

وی یادآور شد: بعد از سفر رئیس جمهور افغانستان به ایران اسلامی، 10 وزیر این کشور به منظور گسترش روابط همکاری‌ها با مسئولان در ایران حضور یافته‌اند.

احمدنور از میزبانی مردم و مسئولان ایران تقدیر کرد و با بیان اینکه رهبر انقلاب اسلامی ایران نسبت به مسائل منطقه به ویژه کشور افغانستان نگاه دوراندیشی دارند، گفت: صدور دستور مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه خدمات‌آموزشی برای پناهندگان در وضعیت کنونی منطقه بی‌نظیر است.

وی زمینه‌سازی برای فراگیری آموزش‌های علمی را سرمایه بزرگ انسانی برای افغانستان و سرمایه‌گذاری بزرگ ایران در افغانستان به منظور توسعه روابط دانست و گفت: مهاجرین افغانستانی در بیش از 70 کشور مهاجر هستند زیرا مشکلاتی از جمله تجاوز بیگانگان آنها را مجبور به مهاجرت کرده است.

احمدنور با اشاره به اینکه مهاجرین افغانستانی با نگاه به اهداف خود به کشور مورد نظر خود مهاجرت می‌کنند، عنوان کرد: بازگشت مردم افغانستان به کشور خود در دوره‌های مختلف نشان می‌دهد با ایجاد شرایط مناسب در افغانستان مردم این کشور به سمت افغانستان برمی‌گردند.

سفیر افغانستان در ایران با بیان اینکه برخی از کشورها با باورهای نادرست به جوانان افغانستانی درس تکفیر و انفجار می‌دهند، تصریح کرد: این کشورها جوانان را با نیت نادرست تربیت می‌کنند اما در نقطه مخالف آنها نظام اسلامی جوانان افغانستانی را به سمت فرهنگ اسلام سوق می‌دهد.

وی از ایجاد کمیسیون فرهنگی پناهندگان در ایران اسلامی یاد کرد و افزود: تلاش مسئولان نظام اسلامی برای رفع مشکلات افغانستان و ایجاد فرصت‌های مناسب برای برگشت مردم افغان به کشور خودشان نشان از رعایت حقوق اسلام است، با تحقق این امور کشور افغانستان پیشرفت خود را آغاز کرده و دروازه‌های اشتغال را توسعه می‌دهد.

احمدنور اضافه کرد: مردم افغانستان درگیر ائتلاف بین‌المللی و مورد تهدید تروریسم جهانی هستند و اگر آنها کوتاه بیایند، دروازه‌های تحقق اهداف تروریست جهانی باز شده و بهایی که افغانستان می‌پردازند را نیز دیگر کشورهای منطقه باید بپردازند.

وی افراطی‌گری، تروریسم، قاچاق مواد مخدر و انسان و حرکت‌های سازمان‌های جنایت‌کار را از مشکلات افغانستان برشمرد و گفت: امیدواریم برخی گروه‌ها از تروریسم و توطئه پرهیز کنند تا بتوانیم راه پیشرفت و تعالی را آغاز کنیم.

احمدنور ادامه داد: اگر دنیا می‌خواهد افغانستان لانه تروریست‌پروری و تولید مواد مخدر نشود باید برای رسیدن افغانستان به پیشرفت، حمایت‌های لازم را انجام دهد.

وی فقر فرهنگی و قرائت انحرافی از دین اسلام را تهدیدهای اصلی جامعه بشریت خواند و اظهار کرد: دین اسلام برای اقشار مختلف جامعه اسلامی تعریف شده است و با نگاه جامع، از حرکت‌های فردی پرهیز کرده و با دنیا تعامل می‌کند.

سفیر افغانستان در ایران با تاکید بر اینکه تنوع در اقوام، فرهنگ‌ها و رفتار، نعمت و رحمت خداوند است، تصریح کرد: تنوع در موضوع تقوا نیز تعریف شده است زیرا مردم جامعه نمی‌توانند در یک سطح از تقوا باشند.

وی با اشاره به اینکه دولت‌های اسلامی با وجود مشکلات به سمت تعامل با دنیا حرکت کرده‌اند، ادامه داد: حرکت‌های کنونی که در عراق دیده می‌شود در سال‌های گذشته در افغانستان رخ داده است، اقداماتی که اکنون توسط گروه‌های تکفیری انجام می‌شود در تاریخ اسلام دیده نشده است.

احمدنور با بیان اینکه مردم دنیا تشنه معرفت هستند، گفت: امکانات و تجهیزات نوین فرصت مناسبی را ایجاد کرده که با استفاده از آن می‌توانیم معارف اسلام را به نقاط مختلف جهان انتقال دهیم، هر چند دشمن نیز در این عرصه حرکت‌های گسترده‌ای برای جلوگیری از ترویج آموزه‌های دینی انجام می‌دهد.

وی تقویت لشکر فرهنگی را یکی از نیازهای اساسی دنیای اسلامی دانست و مطرح کرد: دشمن در عرصه فرهنگی به دنبال القای باورهای نادرست است به همین علت علمای واقعی اسلام به عنوان مبارزان عرصه فرهنگی باید نقش خود را در مقابله با حرکت‌های دشمن انجام دهند.‌

منبع:فارس

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

کلیه حقوق متعلق است به رسانه افغانستان ما
دیزاین شده در سما