نهادهایی از سراسر جهان حملۀ انتحاری چهارشنبه شب علیه کارمندان تلویزیون طلوع را به شدت محکوم کردند. در این حمله هفت کارمند تلویزیون طلوع جان باختند و ۲۶ تن دیگر آنان زخم برداشتهاند.
این حملۀ انتحاری در سرک دارالامان هنگامی رخ داد که یک حمله کننده انتحاری مواد انفجاری همراهش را در برابر یک بس که حامل کارمندان تلویزیون طلوع بود، منفجر ساخت.
کاخ سفید: هراسافگنان به دنبال برهم زدن صلح هستند
از سویی هم کاخ سفید حمله بر موتر حامل کارمندان تلویزیون طلوع و حمله بر یک دانشگاه در پاکستان را نکوهش کرده است.
کاخ سفید در خبرنامهای نوشته است که چنین حملههایی بر ضد غیرنظامیان در منطقه نشان میدهد که هراس افگنان در تلاش هستند تا صلح و ثبات را که مردم منطقه و واشنگتن خواستار آن هستند را با چنین حملاتی برهم بزنند.
کاخ سفید مراتب تسلیت خود را به بازماندهگان حملات چهارشنبه در افغانستان و پاکستان ابراز کرد.
حمله به کارمندان طلوع حمله به رسانههای آزاد است
درهمین حال کمیتهی مصونیت از خبرنگاران حمله بر کارمندان طلوع را حمله بر رسانههای آزاد و مستقل و نیز دموکراسی میداند.
این کمیته جهانی مدافع حقوق خبرنگاران که مقر آن در نیویارک است با پخش اعلامیهای میگوید که کشته و زخمی شدن کارمندان یک نهاد رسانهای نه تنها تأکید بر آسیب پذیر بودن رسانهای افغانستان میکند، بل برشکننده بودن امنیتی نیز تأکید میکند که زیر آن رسانهها و کارمندان رسانهای فعالیت میکنند.
این کمیته از حکومت افغانستان میخواهد تا عاملان این حمله را تعقیب وبه زودترین فرصت ممکن به کیفر اعمال شان برساند.
این حمله نقض آشکار حقوق بشر است
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان حمله انتحاری بر موتر حامل کارمندان تلویزیون طلوع را با شدیدترین الفاظ نکوهش میکند .
کمیسیون حقوق بشر افغانستان در این خبرنامه این حمله را نقض صریح حقوق بشر اصلهای دموکراسی و موازین حقوق بشر میداند.
کمیسیون حقوق بشر با ابراز مراتب تسلیت خود به بازمانده گان این رویداد نقش رسانهها به ویژه تلویزیون طلوع و طلوع نیوز را در راستای اطلاع رسانی در افغانستان مهم میداند و از آماج قرار گرفتن رسانههای افغانستان ابراز نگرانی میکند.
امروز تمام رسانههای افغانستان به این تهدیدات روبرو هستند
سازمان خبرنگاران بی مرز نیز با نکوهش سخت حمله بر کارمندان تلویزیون طلوع میگوید که اکنون تمامی رسانههای افغانستان با اینگونه تهدیدها روبرو هستند.
سازمان جهانی خبرنگاران بی مرز میگوید که هرچند خبرنگاران پیش از این نیز آماج قرار گرفتهاند، اما اکنون سازمانهای رسانهای با حملههای بزرگ و پیچیده روبرو شدهاند.
این یک جنایت بشری است
همچنین شورای اجرایی اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان حمله بر فعالان رسانهای را جنایت بشری خواند.
اتحادیه ملی ژورنالیستان در خبرنامهای گفته است که هرگونه حمله بر فعالان رسانهای را مخالف ارزشهای بشری دانست و به عنوان جنایت جنگی تقبیح میکند.
خبرنگاران و فعالان رسانهای در سالهای گذشته در افغانستان مورد تهدیدهای جدی واقع شده اند؛ اما حملۀ دیروز بزرگترین رویداد در نوع خود می باشد.
اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان میگوید که فعالان و مسئولان رسانه ها در افغانستان هیچگاه زیر بار زورگوییهای هراس افگنان نخواهند رفت.
این اتحادیه بار دیگر از نهادهای امنیتی کشور خواست تا در تأمین امنیت و مصونیت رسانهها و فعالان رسانهای توجه جدی کند.
با گروههایی که دست به کشتار مردم بیگناه می زنند گفتوگو نمیشود
درهمین حال رئیس جمهور غنی هم با پخش خبرنامهای حمله هراس افگنانه در شهر کابل را نکوهش کرد.
در این خبرنامه آمده است که رئیس جمهور غنی رویداد حمله انتحاری در جاده دارالامان کابل را که در اثر آن شماری از مردمان بیگناه کشته و زخمی شدند به شدیدترین الفاظ محکوم کرد.
در این خبرنامه به نقل از رئیس جمهور آمده است که حکومت افغانستان با گروههایی که دست به کشتار مردم بی گناه میزنند گفتوگو نخواهد کرد و نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان با تمام نیرو و توان در برابر این گروهها مبارزه خواهد کرد.
رئیس جمهور غنی به مسئولان هدایت داد تا از تمام امکانات به برای درمان بهتر زخمیها استفاده کنند و از هیچ نوع تلاشی در این باره دریغ نکنند.
هدف از این حمله تضعیف رسانهها در افغانستان است
دیدهبان حقوق بشر آماج قرار دادن کارمندان رسانهها را جرایم جنگی میداند و از هراسافگنان میخواهد که از آماج قرار دادن غیرنظامیان به ویژه کارمندان رسانههای افغانستان خودداری کنند.
این نهاد حمله دیروز بر کارمندان تلویزیون طلوع را نکوهش میکند و تأکید میکند که چنین حملاتی برای تضعیف رسانه در افغانستان صورت می گیرد.
درهمین حال دیده بان حقوق بشر از هراس افگنان می خواهد که بر حقوق خبرنگاران احترام بگذارند .
یوناما: این حمله محکوم است
هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) حمله انتحاری دیروز را علیه کارکنان رسانه ها در کابل محکوم میکند که در آن هفت غیرنظامی که اکثر شان کارمندان رسانه ها بودند کشته و ۲۴ تن دیگر زخمی شدند. تلفات این حادثه شامل زنان و اطفال بوده است.
تدامیچی یاماموتو معاون نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و سرپرست دفتر یوناما گفت: "ژورنالیزم قوی و مستقل، آزاد از تهدید و خطرات خشونتهای جنایی برای یک دموکراسی سالم و جامعه معقول ضروری است".
وی در ادامه افزود: "افغانستان میتواند بالای رسانههای در حال رشد خویش افتخار داشته باشد. باید تمام اقدامات برای حفظ کارمندان حرفهای رسانهها و آزادی بیان در برابر آن عده از کسانی که میخواهند صدا و نظریات خود را به تنهایی بالای دیگران تحمیل کنند، گرفته شود."
یوناما بار دیگر تکرار میکند که قوانین بشر دوستانه بین المللی که به تمام احزاب درگیر در افغانستان از جمله طالبان راجع میگردد حملات علیه غیرنظامیان را در هر زمان و در هر مکان ممنوع کرده است.
عبدالله: این اقدام کاردشمنان قسم خورده اسلام است
ریاست اجرائیه هم حمله انتحاری در برابر موتر کارمندان تلویزیون طلوع را نکوهش کرد.
عبدالله عبدالله تروریستها را دشمنان سوگند خوردهی اسلام و انسانیت دانست و حمله شام دیروز را بر موتر حامل کارمندان شبکه تلویزیونی طلوع که در آن شش تن از کارمندان این شبکه جان باختند و بیش از بیست تن دیگر زخم برداشتهاند را به شدت محکوم کرد.
حامد کرزی: این حمله بر آزادی بیان در کشور بود
دفتر حامد کرزی در خبرنامه ای نوشته است که حمله انتحارى شام امروز بر موتر كارمندان كابورا پرودكشن که باعث شهادت و زخمى شدن شمارى از اعضاى خانواده مطبوعات افغانستان گرديد را به شديدترين الفاظ نکوهش ميكنم. اين حمله، حمله بر آزادى بیان در كشور است.
در همین حال والی ها و مقامات مختلف کشور با انتشار خبرنامه ای این عمل تروریستی را به شدت تقبیه کرده اند.
طالبان مسئولیت حمله روز گذشته را برعهده گرفته است، حملهای که عمدا یک بس مأموران تلویزیون طلوع را هدف قرار داد. کارمندان بی دفاعی که در راه بازگشت به خانه بودند.
این درحالی است که پیشتر و در ماه میزان یا اکتوبر طالبان یک تهدید خاص را در برابر طلوع و یک سازمان دیگر خبری افغانستان صادر کرد و آنها را به عنوان یک هدف نظامی خویش قرار داد.
منبع:طلوع