آمریکا سال ۲۰۱۴ اعلام کرده بود عملیات نظامیاش در افغانستان پایان یافته است
وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون تایید کرده است که به فرماندهان خود در افغانستان برای عملیات نظامی علیه داعش مجوز داده است.
این نخستین بار است که آمریکا از مجوز حمله به داعش در خارج از عراق و سوریه خبر میدهد. سخنگوی پنتاگون روز پنجشنبه (۲۱ ژانویه) درباره چگونگی صدور این فرمان و محدوده اختیارات یا برنامه نظامیان این کشور برای جنگ با داعش در افغانستان توضیح بیشتری نداد اما گفت این فرمان به آن معنا است که نظامیان آمریکایی میتوانند بر علیه هر گروهی که ایالات متحده یا منافع آن را تهدید کنند وارد عمل شوند؛ از جمله گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش)، و گروه خراسان که پنتاگون میگوید طی سال گذشته و در منطقهای بین افغانستان و پاکستان مستقر شده است.
مجوز عملیات نظامی در افغانستان در حالی صادر میشود که کاخ سفید پایان عملیات نظامی خود در افغانستان را در سال ۲۰۱۴ رسما اعلام کرده بود.
در همین حال، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، روز گذشته (چهارشنبه) درگزارشی از صدور این حکم توسط باراک اوباما طی دو هفته گذشته خبر داده و آن را دلیلی بر نگرانی کاخسفید از قدرت گرفتن گروههای جهادی در مناطقی از افغانستان ارزیابی کرد.
چند هفته پیش هم در خبرها آمد که ژنرال جان کمبل، فرمانده نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان گفت از باراک اوباما خواهد خواست تا بیشترین شمار نیروهای آمریکایی موجود در افغانستان را تا زمانیکه ممکن است، در این کشور نگهدارد.
آقای کمبل در اواخر ماه دسامبر گفته بود ادامه حضور ۹۸۰۰ سرباز آمریکایی در افغانستان برای حمایت از نیروهای امنیتی این کشور حیاتی است و چارچوب زمانی رساندن شمار نیروهای آمریکایی حاضر در افغانستان به ۵۵۰۰ نفر تا اول ژانویه/جنوری ۲۰۱۷ باید تا زمان ممکن به تاخیر انداخته شود.
داعش در افغانستان 'جایگاه مردمی ندارد'
همزمان عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی دولت افغانستان در اظهار نظری مدعی شده است گروههای جهادی چون داعش "پایگاهی در میان مردم" افغانستان ندارند و نمیتوانند از "تفرقه مذهبی" سود ببرند.
آقای عبدالله، روز پنجشنبه (۲۱ ژانویه - اول بهمن) گفت: آنها (داعش) در اینجا هرگز به مانند طالبان قدرت نگرفتهاند. آنها اینجا از حمایتی برخوردار نیستند. در کشورهای دیگر (این گروهها) از اختلافات مذهبی سود بردهاند اما در افغانستان مردم با جدیت در برابر گروههای تروریستی متحدند."
وی همچنین گفته است که او حملات "سخت" یکسال گذشته و تلفات آن را به یاد دارد و نمیخواهد اهمیت این وقایع را نادیده بگیرد اما از نظر او نسل جوان افغانستان اکنون مخالف "طالبان و افراطیگری" شده است.
در یکسال گذشته گزارشهایی از قدرت گرفتن داعش در بخشهای شرقی افغانستان منتشر شده است؛ مناطقی چون ننگرهار که گزارشها از نبرد شدید میان گروه موسوم به دولت اسلامی با شبهنظامیان طالبان حکایت داشته است.
منبع:بی بی سی