«عبدالمجید وردک» نماینده مردم ولایت میدان وردک در پارلمان در گفتوگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، نبود برق و ناامنی را عامل اصلی عدم پیشرفت میدان وردک دانست و گفت: اگر پروژه توتاپ از بامیان و میدان وردک انتقال یابد، ساکنان این ولایتها به زودی پیشرفت خواهند کرد.این عضو پارلمان افغانستان با بیان اینکه تاکنون مشخص نیست که منافع ملی از طریق پروژه توتاپ چگونه تأمین میشود، اظهار داشت: دولت در این خصوص یک اظهار نظر دارد، اما اکثریت شهروندان با این نظر مخالفت دارند. ولایتهای مرکزی از یک قوم نیست
وردک در ادامه سخنان خود با بیان اینکه دولت باید مشخصاً اعلام کند که انتقال پروژه 500 کیلوواتی برق ترکمنستان موسوم به توتاپ به نفع ساکنان کدام ولایتها است،گفت: اکنون ساکنان ولایتهای نزدیک به منطقه «سالنگ» از نعمت برق بهرهمند هستند، ضمن اینکه یک پروژه برق دیگر نیز از منطقه سالنگ عبور داده شده است.
وی افزود: اما ولایتهای «سمنگان»، «بامیان» و «میدان وردک» که تمام اقوام مانند «پشتون»، «تاجیک»، «هزاره» و حتی «ازبیک» در آن ساکن هستند هیچ برقی نداشته و هیچ پروژه برق نیز از این ولایتها انتقال نیافته است.
این عضو پارلمان افغانستان با تأکید به اینکه یک پروژه ملی نباید پروژه قومی پنداشته شود، گفت: در بامیان و سایر ولایتهای که پروژه توتاپ باید از آن عبور کند، سایر اقوام نیز ساکن هستند.
عدالت اجتماعی و توسعه متوازن فراموش نشود
عبدالمجید وردک در ادامه سخنان خود از افزایش جنجالها بین موافقان و مخالفان انتقال پروژه برق توتاپ از ولایت بامیان در شبکههای اجتماعی اظهار نگرانی کرد و گفت: جنجال راه حل نیست و باید تمام اقوام کشور به فکر تأمین عدالت اجتماعی، توسعه متوازن و منافع ملی باشند.
وی تأکید کرد که توتاپ پروژه قومی و زبانی نیست، بلکه منافع کُل اقوام در آن باید در نظر گرفته شود، بویژه ساکنان ولایتهای مانند بامیان و میدان وردک که از نعمت برق بهرهمند نیستند.
نماینده مردم ولایت میدان وردک در پارلمان افغانستان با تأکید به اینکه اگر از نگاه منافع ملی فرقی نداشته باشد که پروژه برق توتاپ از کدام ولایت انتقال یابد، گفت: ما باید توسعه متوازن و عدالت اجتماعی را در نظر بگیریم.
برق عامل توسعه اقوام مختلف در مناطق مرکزی
وی با بیان اینکه اکنون اکثر مناطق و روستاهای میدان وردک و بامیان تاریک است، اظهار داشت: اگر به این روستاها و مناطق بامیان برقرسانی شود، بدون شک کارخانههای تولیدی متعدد فعال خواهد شد که در نتیجه آن منافع ملی بهتر تأمین میشود.
وردک برقرسانی به ولایتهای میدان وردک و بامیان را سبب توسعه این ولایتها دانست و گفت: اگر پروژه برق توتاپ از این ولایتها انتقال یابد، باید یقین پیدا کنیم که این کار سبب توسعه افغانستان مرکزی و پیشرفت ساکنان آن میشود.
نماینده مردم ولایت میدان وردک در پارلمان افغانستان با اشاره به اینکه ولایتهای مرکزی افغانستان شامل برنامه بزرگ برقرسانی که تا سال 2034 طرحریزی شده نیست این موضوع را ناعادلانه خواند و از دولت خواست تا به تمام ولایتها متناسب و بر اساس جمعیت و ضرورت آن برقرسانی کند.
عبدالمجید وردک، نبود برق و ناامنی را دلائل اصلی عدم ایجاد کارخانههای تولیدی در میدان وردک دانست و از دولت خواست تا در این خصوص توجه جدی کند.
منبع:خبرگزاری فارس