وی که در مراسم امضای تفاهم نامه مشخص شدن حیطه فعالیتهای موسسات فنی و حرفهای بین وزارت کار و وزارت معارف در کابل سخن میگفت، افزود هر ساله ۴۰۰۰ نیروی کار به بازار کشور وارد میشود اما مشخص نیست چه تعداد از آنها کار پیدا میکنند.وزیر کار اما از تشکیل یک مرکز احصائیه جدید برای سرشماری نیروی کار باسواد و بی سواد در کشور خبر میدهد. وزیر کار در حالی از راههای برون رفت از مشکل بیکاری در کشور سخن میگوید که بر اساس آمار اکنون ۲ میلیون جوان در کشور به طور دائم یا موقت بیکار هستند.
نسرین اوریاخیل گفت با امضای تفاهمنامه تعیین وظایف موسسات فنی و حرفهای وظایف تقسیم میشود ولی همکاریها همچنان ادامه مییابد.
خانم اوریا خیل علاوه کرد وزارت کار در نظر دارد ۳۶ مرکز فنی و حرفهای دیگر را نیز فعال کند تا به کسانی که کم سواد و یا بی سواد هستند آموزشهای فنی را ارائه کند.
خانم اوریاخیل تأکید کرد تعلیمات فنی و مسلکی رسمی به دوش وزارت معارف است و آموزشهای کوتاه مدت غیررسمی را وزارت کار، اموراجتماعی، شهدأ و معلولین به پیش میبرد.
حیطه فعالیت موسسات فنی و حرفهای مشخص میشود
بر اساس یک تفاهم نامه امضا شده بین وزارتهای کار و امو اجتماعی و معارف قرار است حیطه فعالیت موسسات فنی و حرفهای کشور مشخص شود.
اسدالله حنیف بلخی، وزیر معارف امروز سه شنبه حین امضای این تفاهمنامه گفت دانش آموزان زیر ۱۸ سال میتوانند بعد از صنف نهم در رشتههای فنی و حرفهای ثبت نام کنند.
آقای بلخی افزود علاقمندان به آموزشهای فنی بالاتر از سن ۱۸ سال تحت پوشش وزارت کار و امور اجتماعی قرار میگیرند.
وی تأکید کرد کسانیکه امسال از طریق کانکور جذب موسسات فنی و حرفهای شدهاند به تحصیل ادامه میدهند اما سال آینده مشخص نیست که جذب داشته باشیم یا خیر.
داکتر حنیف بلخی گفت: «در کل کشور حدود ۳۰۰ مکتب تعلیمات مسلکی و ۵۲ انستیتوت تعلیمات عالی وجود دارد و نحوه انتخاب شاگردان این مراکز در سال جدید بر اساس تفاهمنامه تازهای صورت خواهد گرفت.»
گفتنی است وزارت معارف با توجه به ضروریات حال حاضر به ویژه تربیت نیروی کار ماهر تصمیم گرفته است مطابق نیاز جامعه رشتههای تحصیلی تازهای را ایجاد و رشتههایی که با بازار کار افغانستان همخوانی ندارد را از نصاب تعلیمی مدارس کشور حذف کند.
منبع:پیام آفتاب