ولایتهای «هرات»، «غور»، «فراه» و «بادغیس» در غرب افغانستان از جمله ولایتهایی هستند که در این اواخر شاهد بیشترین موارد ناامنی بوده و در پی آن صدها تن از شهروندان این مناطق برای یافتن محیطی آرام برای ادامه زندگی کشور را ترک کرده و به کشورهای همسایه و جهان مهاجرت کردند.ساکنین غرب افغانستان از افزایش این ناامنیها نگران هستند و صدای اعتراضشان را به دلیل بهبود اوضاع بلند کرده و از مسئولان امنیتی خواستار تامین امنیت و حفظ جان و اموالشان شدند.
با آنکه مقامات امنیتی و محلی هرات و سایر ولایتهای غرب افغانستان اعلام کردند با تمام توان در برابر تهدیدات گروههای مسلح مخالف دولت ایستاده هستند، اما هنوز دیده میشود که در برخی نقاط این ولایتها گروههای تروریستی، طالبان و تفنگداران غیرمسئول باعث آزار و اذیت مردم میشوند.
این همه دلیلی برای فرار جوانان از افغانستان، رکود کارخانجات صنعتی و تولیدی و افزایش نگرانی در بین خانوادهها شده است.
با این حال بازرگانان و صاحبان مشاغل در ولایتهای هرات، فراه و بادغیس بر این عقیده هستند که فرار از کشور و بسته شدن کارخانهها راه حل مقابله با نا امنی نیست، بلکه باعث ناامیدی مردم از وضعیت موجود خواهد شد.
صاحبان شرکتهای تولیدی و صنعتی در ولایتهای غرب افغانستان تاکید کردند: راه حل مبارزه با بحران و بیکاری ایجاد شرکتهای تولیدی و اشتغال و هم چنان حمایت دولت از تولیدات داخل به همین منظور و به دلیل نشان دادن توان تولیدی و صنعتی شرکتهای بازرگانی، نمایشگاه صنایع تولیدات داخلی ولایتهای «هرات»، «فراه» و «بادغیس»، در شهر «هرات» گشایش یافته است.
در مراسم گشایش نمایشگاه تولیدات داخلی ولایتهای غرب افغانستان، که برای یک هفته در هرات برگزار میشود، شماری از مقامهای دولتی، بازرگانان و مردم حضور داشتند.
«حمیدالله خادم» رئیس اتحادیه صنعتگران «هرات» و برگزارکننده این نمایشگاه گفت: در این نمایشگاه محصولات داخلی ولایتهای «هرات»، «فراه» و «بادغیس»، در 115 غرفه به نمایش گذاشته شده است.
خادم با اشاره به اینکه بازرگانان و صاحبان شرکتهای تولیدی در افغانستان با برپایی این نمایشگاه توان کاریشان را به نمایش گذاشتهاند، گفت: شرکتهای تولیدی، ثابت ساختند که با همه مشکلات موجود میتوانند چرخ اقتصادی را در این منطقه از افغانستان به گردش در آورده و برای هزاران تن از ساکنین غرب افغانستان کار آفرینی کنند.
«خادم» افزود: وجود فساد اداری در بخشهای مختلف، ناامنی و بی توجهی دولت نسبت به شرکتهای تولیدی از عواملی است که مانع توسعه این شرکتها شده و تولیدات داخلی را آسیب رسانده است.
رئیس اتحادیه صنعتگران «هرات» اظهار داشت: در وضعیت بد امنیتی که در افغانستان و به خصوص ولایتهای «هرات»، «فراه» و «بادغیس» جریان دارد، این شرکتهای تولیدی و صنعتی هست که با وجود تهدیدات امنیتی هنوز به کار و فعالیتشان در بخش اقتصادی ادامه داده و مانع فرار صدها تن از ساکنین این ولایتها به دلیل بیکاری به خارج کشور شدهاند.
خادم در حالیکه برگزاری نمایشگاه تولیدات داخلی افغانستان در هرات را گامی موثر برای معرفی کالاهای تولید شده در کشور برای ساکنین افغانستان و کشورهای همسایه میداند، افزود: دولت مکلف است تا از این تولیدات و صنایع داخلی به نحو شایسته آن حمایت کند و از ورود کالاهای مشابه خارجی به افغانستان نیز جلوگیری کند.
«محمد آصف رحیمی»، والی «هرات» در مراسم گشایش این نمایشگاه، ضمن تاکید بر توسعه شهرک صنعتی این ولایت گفت: شهرک صنعتی هرات با ساختار کنونی به نیازهای مردم پاسخ داده نمیتواند و باید سرمایهگذاری بیشتری برای توسعه و ارتقای آن صورت پذیرد.
رحیمی با اشاره به اینکه شهرک صنعتی ولایت هرات در 20 سال گذشته توان تولید و برآورده کردن نیازهای مردم را داشته گفت: تولیدات این ولایت برای سالهای بعدی کافی نیست.
وی افزود: بازرگان و سرمایه گذاران داخلی و خارجی تمایل فراوانی دارند تا به دلیل احداث کارخانههای تولیدی در شهرک صنعتی هرات سرمایهگذاری کنند.
والی هرات گفت: اداره محلی در تلاش است تا راههای بهتری برای سرمایهگذاری در بخشهای خصوصی را جستجو و مشکلات را از سر راه بازرگانان بردارد.
رحیمی با اشاره به اینکه، برای بهبود وضع اقتصادی، تولیدی و صنعتی هرات، آنچه در توان ادارهاش باشد را به کار خواهد گرفت، افزود: راه مقابله با فساد اداری، نظارت مردم بر چگونگی کارکرد مسئولان ادارات است و این مردم هستند که میتوانند در همکاری با دولت راههای فساد اداری را ببندند.
شهرک صنعتی هرات 15 سال قبل به دلیل ایجاد فرصتهای شغلی و خودکفایی در تولید کالاهای تجارتی در هرات بنیان گذاشته شد و اکنون این شهرک یکی از بزرگترین مراکز تولیدات داخلی غرب کشور و حتی سراسر افغانستان محسوب میشود.
در حال حاضر 470 کارخانه تولیدی و صنعتی در این شهرک مشغول به فعالیت هستند.
منبع:خبرگزاری فارس