«چودهری نثارعلیخان» وزیر کشور پاکستان در یک کنفرانس خبری در اسلامآباد اظهار داشت: بعد از کشتن رهبر طالبان، پیشنهاد مذاکره به این گروه اقدام درستی نیست. آمریکا با این اقدام خود مذاکرات صلح طالبان با دولت افغانستان را به چالش کشید.وی افزود: ملا منصور مخالف مذاکرات صلح نبود زیرا در مذاکرات مری شرکت کرد و نقش مهمی در پیشبرد اهداف صلح داشت. به گزارش داون، چودهرینثارعلیخان تأکید کرد با وجود تأیید رسمی آمریکا، هنوز نمیتوان تعیین کرد که فرد کشته شده در حمله پهپادهای آمریکایی رهبر طالبان است.
وی افزود: بدون تست دی ان ای نمیتوان هویت فرد کشته شده را تعیین کرد بنابراین منتظر نتیجه تحقیقات در این زمینه هستیم.
«نفیس زکریا» سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در این زمینه گفت: دو نفر در عملیات پهپادهای آمریکایی کشته شدهاند که نام یکی از آنها محمد اعظم است و هویت شخص دوم همچنان مجهول میباشد.
«نواز شریف» نخست وزیر پاکستان هم در یک گفت و گوی خبری در لندن کشته شدن رهبر طالبان را تأیید نکرد.
سناتور «حافظحمدالله» از اعضای حزب جمعیت علمای اسلام شاخه فضل الرحمن در یک مصاحبه خبری در شهر ملتان از توابع ایالت پنجاب گفت: اگر ملا منصور کشته شده باشد این اتفاق 10 ماه قبل به وقوع پیوسته و کشته شدن وی در حمله پهپادها سناریوی آمریکا است که به هیچ وجه مورد تأیید نمیباشد.
رئیسجمهور آمریکا ضمن تأیید خبر کشته شدن ملا اختر منصور رهبر طالبان در پاکستان اعلام کرد نیروهای آمریکایی به عملیات ضد تروریسم در داخل خاک این کشور ادامه میدهند.
از طرفی دولت پاکستان با احضار سفیر واشنگتن به نقض حریم هوایی این کشور توسط پهپادهای آمریکایی اعتراض کرده است.
«ملا اختر منصور» در جولای سال 2015 بعد از مرگ ملا عمر رهبر قبلی طالبان ریاست این گروه را به عهده گرفت.
ملا اختر محمد منصور،در سال 1968 در «بند تیمور»، در روستایی در فرمانداری «میوند» ولایت قندهار به دنیا آمد.
ملا منصور اهل قندهار و از اعضای قبیله «اسحاق زئی» بود و زمانی که ریاست طالبان را به عهده گرفت سنش به 50 سال میرسید.
اختر منصور بعد از مهاجرت به پاکستان در کمپ مهاجران در منطقه «جلوزئی» از توابع شهرستان «نوشهره» واقع در ایالت «خیبرپختونخواه» به تعلیم علوم دینی پرداخت.
ملا اختر منصور در جنگ با شوروی سابق شرکت داشت و از فرماندهان برجسته طالبان در دهه 90 بود. زمانی که ملا عمر گروه طالبان را بنیانگذاری کرد اختر منصور نیز جزو اعضای شورای طالبان و از افراد نزدیک به ملا عمر بود.
در سالهای 1996 الی 2001 ملا منصور به عنوان یکی از وزرای طالبان تعیین شد و به مرور پیشرفت کرد.
وی یکی از فرماندهان طالبان در قندهار بود که نقش مهمی در حفظ وحدت بین اعضای این گروه داشت.
ملا منصور در جمع نخستین گروه طالبان بود که در سال 1994 ولایت قندهار را تصرف کردند و در دو سال پس از آن، گروههای مجاهدین را به جز «اتحاد شمال» از میان برداشتند.
ملا منصور بعد از اینکه طالبان در سال 1996 کابل را تصرف کرد مسئولیت شرکت هوایی آریانا را به عهده گرفت و سپس وزیر هوانوردی طالبان شد.
ملا منصور فرمانده نیروی هوایی طالبان شد اما حتی قطعات لازم برای بازسازی جنگندهها را در اختیار نداشت.
او متهم است که با سو استفاده از موقعیت خود در رهبری طالبان از پول مواد مخدر برای خود در کشورهای عربی خلیج فارس سرمایه گذاری کرده است.
بعد از سقوط رژیم طالبان و حمله پهپادهای آمریکای علیه رهبران طالبان افغانستان در سال 2001 ملا منصور نیز مانند سایر رهبران طالب در مکان نامعلومی مخفی شد.
چند سال بعد که طالبان خود را بازسازی کردند ملا منصور والی قندهار شد که نشان دهنده موقعیت بالای وی در طالبان بود.
ملا منصور بعدها یکی از اعضای مهم شورای طالبان موسوم به شورای کویته شد و موقعیت استراتژیک در بین رهبران طالبان به دست آورد.
قبل از اینکه ملا برادر، مسئول نظامی طالبان در سال 2007، از سوی پاکستان به زندان بیافتد، ملا منصور یکی از دو معاون وی بود.
بعد از دستگیر شدن «ملا برادر» در پاکستان، «ملامنصور» بهعنوان فرد شماره 2 طالبان رهبری این گروه را به عهده گرفت.
ملا منصور در غیاب ملا عمر، سرپرستی تمام فعالیتهای سیاسی، نظامی و تبلیغاتی طالبان را به عهده داشت و خط مشی طالبان را تعیین میکرد.
وی برای حفظ موقعیت خود خبر مرگ ملا عمر را پنهان کرد و از این طریق طالبان را رهبری میکرد.
ملا اختر منصور بعد از مرگ ملا عمر در جولای 2015 رهبری طالبان را به عهده گرفت اما رهبران این گروه دچار اختلاف شده بودند و هر یک تلاش میکردند رهبری بخشی از طالبان را به عهده گرفته و به صورت مستقل فعالیت کنند.
اختلاف بین اعضای شورای مرکزی طالبان ادامه یافت و تلاشهای ملا منصور برای متحد کردن رهبران طالبان چندان فایدهای نداشت.
منبع:خبرگزاری فارس