318

بازرگانان و صاحبان مشاغل 2 ایران و افغانستان بر تحکیم روابط بیشتر و ارتقای سطح کیفی و کمی اقتصادی تاکید کردند. تعدادی از مسئولان شرکت‌های تولیدی – صنعتی و بازرگانان جمهوری اسلامی ایران که به دلیل برگزاری نمایشگاه تخصصی کالاهای تجاری  ایران به نام خانه مدرن ایران در ولایت هرات به سر می‌برند، ایجاد رابطه مستقیم با تجار افغانستانی و آشنایی با مصرف کنندگان خارجی کالاهای ایرانی را در بهبود تجارت و سرمایه‌گذاری موثر دانسته تاکید کردند: ایجاد و ارتقا این رابطه‌ها می‌تواند راه‌های گسترش فعالیت‌های اقتصادی را سهل‌تر کند.

این مراسمی که شب گذشته از سوی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات و با حضور بازرگانان و مسئولان شرکت‌های تولیدی ایران و هرات برگزار شده بود، بر تداوم همکاری‌های اقتصادی و تجاری تاکید و طرفین خواستار رفع موانع موجود بر سر راه تجار و تسریع امور اداری و تشریفات گمرکی برای بهبود وضع بازرگانی شدند.

«محمود افخمی رشیدی» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات گفت: کشورهای دوست و برادر (ایران و افغانستان) با بیشترین مرز جغرافیایی و روابطی مبتنی بر صلح بیشترین مراودات اقتصادی، تجاری و تبادل کالا را با یکدیگر دارند.

وی با اشاره به اینکه اتباع ایرانی هیچگاه در افغانستان احساس بیگانگی و تنهایی نکرده و نمی‌کنند، گفت: مردم افغانستان مردمی مهمان‌نواز، قدردان و پرتلاش هستند که در طول تاریخ این خصایص باعث افتخار این سرزمین شده‌ است.

افخمی رشیدی گفت: تلاش مضاعف تجار و بازرگانان جمهوری اسلامی ایران برای توسعه فعالیت‌ شرکت‌های تولیدی و گسترش روابط تجاری قابل تقدیر است چرا که آنها برای شکوفایی اقتصادی 2 کشور تلاش می‌کنند.

سرکنسول ایران در هرات با بیان اینکه، مردم افغانستان سال‌هاست که با تولیدات و صنایع ایران آشنا و از آنها استفاده می‌کنند افزود: تنها راه موفقیت و جلب حمایت مشتری صداقت در کار و توجه به خواسته و نیاز مشتری است.

افخمی رشیدی اظهار داشت: تاجران و بازرگانان باید توجه زیادی به رعایت استانداردها داشته باشند لذا کالاهای مورد نیاز باید برای در اختیار گرفتن بازار و جلب مشتری با کیفیت عالی تولید شود.

به گفته افخمی رشیدی ولایت‌های هرات، فراه، غور و بادغیس در غرب افغانستان با بیش از 7 ملیون نفر بازار مناسبی برای تولیدات و صنایع ایران است لذا این موضوع می‌طلبد تجار و سرمایه‌گذاران ایرانی مطالعه دقیق‌تری در خصوص وضعیت بازار این ولایت‌های مهم افغانستان داشته باشند.

سرکنسول ایران در هرات از تجار ایرانی خواست به همسایه خوب خود (افغانستان) کمک کنند تا وضعیت اقتصادی در این کشور تقویت شده و همکاری‌های اقتصادی و تجاری بیشتری بین آنها ایجاد و موجب رونق بیشتر منطقه شود، گفت: سرمایه‌گذاران و بازرگانان ایرانی باید به 2 موضوع توجه بیشتری کنند که بحث مشارکت در کار بازرگانی با تاجر افغانستانی و ثبت مکتوب همه اقدامات بازرگانی بر اساس دستورات اسلام و عرف اجتماعی برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی این 2 موضوع است.

«جابر انصار» رییس اداره تجارت و صنایع هرات نیز از عطف توجه مسئولان تجارت و صنعت جمهوری اسلامی ایران و بازرگانان این کشور به دلیل همکاری‌های اقتصادی و تجاری تقدیر کرد و گفت:طرف  افغانستان بسیار علاقه‌مند است تا سطح روابط تجاری و اقتصادی فیمابین 2 کشور به بالاترین حد ممکن برسد لذا این امر می‌طلبد تا سرمایه گذاران ایرانی برای توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری به ولایت هرات توجه بیشتری داشته باشند.

انصار به تلاش‌های اداره‌ تجارت و صنایع هرات با بازرگانان ایرانی برای سرمایه گذاری و تجارت با افغانستان اشاره کرد و گفت: مراحل دشوار و موضوعات دست و پا گیری که بازرگانان خارجی با آن روبرو بودند که این امور برای تسریع هم اکنون برداشته شده و به مانند تاجران افغانستانی برای تجار خارجی نیز سهولت‌های در نظر گرفته شده است.

رییس اداره تجارت و صنایع هرات خاطرنشان کرد: افغانستان از سرمایه گزاری اتباع خارجی بخصوص بازرگانان ایرانی در بخش‌های مختلف حمایت می‌کند و به دلیل بهتر شدن امور تجاری، رفت و آمدها و تبادل تجربیات از هیچ همکاری دریغ نخواهد کرد.

در این مراسم تاجران افغانستان و بازرگانان ایرانی در خصوص مشکلات موجود که سبب تاخیر و کندی روند تجارت در مرزها شده سخنرانی را مطرح کردند و از مسئولان دولتی 2 کشور خواستند تا برای حل این چالش‌ها اقدامات فوری صورت دهند.

بازرگانان از ازدحام بیش از حد در سالن‌های مسافری «گمرک دوغارون» و «اسلام قلعه» انتقاد کرده افزودند: سیستم‌های ثبت ورود و خروج مسافران با مشکل روبرو بوده و باعث کندی این روند شده است.

تجار ایرانی و افغانستانی برخورد ماموران مرزی 2 کشور را شایسته روابط دیرینه بین خود ندانسته و از مسئولان تجارت و بازرگانی کشورهای ایران و افغانستان خواستند تا سهولت‌های ویژه‌ای را برای بازرگانان و صاحبان شرکت‌های تولیدی و صنعتی مهیا سازند تا تجارت و سرمایه گذاری در افغانستان و ایران رونق بیشتری پیدا کند.

آنان خواهان بوجود آمدن یک سیستم منظم برای کار تجارت، رفت و آمدهای بازرگانان، سهولت در امر اعطای روادید و توسعه زیرساخت مرز دوغارون به عنوان یکی از مهم‌ترین مرزهای بین‌المللی شدند.

تاجرانی که به نمایندگی از اصناف، تولیدکنندگان و صاحبان مشاغل سخنرانی کردند، برگزاری نمایشگاه‌ها بین 2 کشور را گامی موثر برای توسعه صنعت و تجارت دانسته و ضمن تاکید بر ادامه این روند خواهان برگزاری نمایشگاه‌های مشابه در ایران برای معرفی کالای افغانستانی شدند.

تاجران شرکت کننده در نمایشگاه «خانه مدرن ایران» از وجود شعبه «بانک آرین» در ولایت هرات اظهار بی اطلاعی کرده از مسئولان این بانک خواستند تا برای شناخته شدن بیشتر اقدام به تشریح برنامه و اطلاع‌رسانی در خصوص فعالیت‌های این بانک کنند.

تجار 2 کشور به سفر «محمد اشرف غنی» رییس جمهور افغانستان در سال گذشته به تهران اشاره کردند که وی متعهد شده بود سهولت‌های ویژه را برای آن‌ عده از تجار و بازرگانان ایرانی که قصد سرمایه‌گذاری و تجارت در افغانستان داشته باشند اجرایی کرده و موانع موجود را از سر راه آنان بردارد.

این تجار خاطرنشان کردند که این گفته‌ها فقط بر روی کاغذ باقی مانده‌ و در اقداماتی در این خصوص صورت نگرفته‌ ضمن اینکه مشکلات و موانع همچنان وجود دارد.

منبع:خبرگزاری فارس

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

کلیه حقوق متعلق است به رسانه افغانستان ما
دیزاین شده در سما