329

گردهمایی و جشن فارغ‌التحصیلی بیش از 100 نفر از دانشجویان افغانستانی در دانشگاه فردوسی مشهد و با حضور رئیس این دانشگاه، سرکنسول افغانستان در مشهد و صدها نفر از دانشجویان عصر روز گذشته برگزار شد. در آغاز این مراسم «سید ابوطالب مظفری»، مسئول مؤسسه فرهنگی دردری و شاعر نام آور افغانستانی گفت: جشن فارغ‌التحصیلی موفقیت مهمی برای یک دانشجو به حساب می‌آید.

وی با تاکید بر اینکه موفقیت یعنی تطابق نتیجه بر هدف افزود: شما در این مرحله از زندگی و در این آزمون موفق و سربلند بیرون آمدید ولی توفیق اصلی وقتی است که در خدمت وطن خود قرار بگیرید.

این عضو شورای فرهنگی افغانستانی‌های مقیم ایران در ادامه از تلاش شورای فرهنگی در جهت فعالیت و کمک برای دانشجویان خبر داد و افزود: ما آمادگی داریم که از طرح‌های دانشجویان در موارد مختلف با توجه به امکانات این شورا حمایت کنیم.

«سید نورالله راغی»، سرکنسول افغانستان در مشهد در این مراسم ضمن تبریک به دانشجویان افغانستانی گفت: فارغ التحصیلی پایان کار شما نیست و شما هم اینک وارد مرحله دیگری از زندگی خود شده‌اید چرا که مسئولیت سنگین سازندگی افغانستان بر دوش شما قرار دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به حوادث جاری در افغانستان افزود: افغانستان در مسیر صحیح خود قرار دارد و شما مطمئن باشید که دیگر هیچ زمانی به عقب بازنمی‌گردد ضمن اینکه افغانستان در زمینه‌های مختلف راه خود را گشوده و افغانستان امروز به همه شما دانشجویان نیاز دارد.

راغی در ادامه سخنان خود به مشترکات عمیق فرهنگی ایران و افغانستان اشاره کرد و افزود: دین، فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران و افغانستان مشترک است و هیچ کشوری در دنیا دارای چنین مشترکاتی نیست.

وی افزود: من گاهی به دوستان خود می‌گویم که هم ایران و هم افغانستان با بسیاری از کشورهای منطقه مشترکاتی دارند، ولی در بسیاری هم تفاوت‌های فرهنگی و تاریخی بین آنها وجود دارد و در برخی موارد نیز از آنها متفاوت است در حالی که ایران و افغانستان در دین، فرهنگ، تاریخ، تمدن و زبان همواره با هم مشترک هستند.

وی در ادامه افزود: از یکتا پرستی، ظهور پیامبر بزرگ اسلام(ص)، مقدسات دینی و مذهبی و پیشوایان دینی مانند علی مرتضی (ع) و حضرت زهرا (س) و فرزندان آنان همه از مهم‌ترین مشترکات دینی و مذهبی ما هستند.

وی ادامه داد: افتخارات تاریخی ما قهرمان افسانه‌ای مثل رستم وجود دارد ضمن اینکه ما چهره‌های فرهنگی و ادبی مثل عطار نیشابوری، فردوسی، مولانا و ناصر خسرو بلخی داریم که هیچ کشوری غیر از ایران و افغانستان این همه افتخارات مشترک ندارند.

وی افزود: خوشحالم که دانشجویان افغانستانی با زبان مادری خود در ایران تحصیل کرده و فرهنگ مشترکمان را فرا گرفته‌اند.

«محمد کافی»، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در این مراسم ضمن خوشحالی از حضور در جمع فارغ‌التحصیلان افغانستانی گفت: اگر می‌خواهید برای رسیدن به قله‌های بالاتر علمی همچنان به تحصیل ادامه دهید دانشگاه فردوسی مشهد در خدمت شما است و اگر می‌خواهید به افغانستان بازگردید و در کشور خود کار کنید مسئولیت جدیدی به نام سازندگی افغانستان برای شما شروع می‌شود لذا خود را آماده کنید.

وی در ادامه افزود: مردم افغانستان مردمی رنج کشیده، غیور، شجاع، وطن پرست و اهل قناعت هستند که این سرمایه‌ها نصیب هر کسی نمی‌شود لذا باید قدر این همه سرمایه را بدانید.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد افزود: افغانستان دارای منابع سرشاری است که امیدواریم با دستان دانشجویان این کشور شاهد افغانستان آبادی و سرفراز باشیم ضمن اینکه ما نیز در کنار شما خواهیم بود تا شاهد کشوری سرشار از شادی و صمیمت باشیم.

«علی یوسفی»، معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: امیدواریم که تجربه زندگی شما در ایران و در دانشگاه فردوسی مشهد که در حقیقت از پر افتخارترین دانشگاه‌های ایران است آنقدر  ماندگار باشد که شما بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه فردوسی به نیکی یاد کنید و از تحصیل در ایران خاطره خوبی در ذهن شما باشد.

وی افزود: ما قبول داریم که خیلی از محدودیت‌ها برای دانشجویان افغانستان در این شهر و در دانشگاه‌ها وجود دارد ولی در حقیقت اراده و تلاش ما بر این است که ما برای دانشجویان افغانستانی که مشترکات عمیق مذهبی، فرهنگی و تاریخ فراوانی داریم ضمن اینکه از همه دانشجویان افغانستان که در سال‌های اخیر محدودیت‌هایی را در ایران داشتند عذرخواهی می‌کنم.

یوسفی افزود: در حال حاضر حدود 500 دانشجوی افغانستانی در دانشگاه فردوسی مشغول تحصیل هستند که در این جشن فارغ‌التحصیلی بیش از 100 نفر از این عزیزان شرکت کرده‌‌اند.

معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی ضمن خوشحالی از تحصیل دانشجویان افغانستانی در ایران، افزود: باعث افتخار ما است که این دانشجویان در ایران تحصیل می‌کنند و خوشحالی ما وقتی بیشتر می‌شود که این دانشجویان همت خود را در راه بازسازی افغانستان صرف کنند چرا که اگر افغانستان آباد شده و امنیت آن افزایش پیدا کند به سود جمهوری اسلامی ایران هم است ضمن اینکه ایرانی‌ها از اینکه همسایه، هم کیش و هم فرهنگ‌شان پیشرفت کنند خوشحال می‌شوند.

سخنان معاون دانشگاه خواجه عبدالله انصاری در هرات، اجرای موسیقی سنتی افغانستان و نمایش تئاتر از بخش‌های دیگر این مراسم بود که با استقبال گسترده دانشجویان مواجه شد.

منبع:خبرگزاری فارس

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

کلیه حقوق متعلق است به رسانه افغانستان ما
دیزاین شده در سما