در راه فرار به اروپا در سال روان، احتمالا بیش از 3600 تن کشته شده اند. براساس تحقیق و ارزیابی سازمان بین المللی مهاجرت (آی او اِم) در شش ماه نخست سال روان، دست کم 3694 تن کشته یا مفقود شده اند.ویلیام سوینگ، مدیرکل سازمان بین المللی مهاجرت (آی او ام) به خبرگزاری آلمان (دی پی ای) گفت، به این ترتیب در مقایسه با نیمه نخست سال 2015، شمار کشته ها و مفقودشدگان 18 درصد افزایش یافته است. خطرناک ترین مسیر فرار در سرتاسر جهان بحیره مدیترانه باقی می ماند: فقط تا پایان ماه جون، آن جا 2905 تن کشته یا مفقودالاثر اعلام شده اند.
اکثریت آن ها (بیش از 2500 تن) در راه افریقا به ایتالیا غرق شده اند. سوینگ گفت که احتمالا شمار قربانیان در فصل تابستان دوباره به وضوح افزایش خواهد یافت.
رئیس (آی او ام) افزود: «اکثریت بیشتر آوارگان در راه سفر به اروپا جان شان را از دست می دهند.»
او همزمان گفت که نباید به خاطر منازعات در سوریه و افغانستان، بحران هایی را که در بخش های دیگر جهان جریان دارند، فراموش کنیم: «ما فقط با بحران آوارگان روبرو نیستیم. در جهان یک سلسله از بحران ها جریان دارد – در مجموع نُه یا ده مورد». این دیپلومات پیشین امریکایی به منازعات در عراق، یمن و سودان جنوبی اشاره کرد.
(آی او اِم) با 165 کشور عضو در سرتاسر جهان بزرگترین سازمان دولتی بین المللی است. از سال 2015 این سازمان در برلین یک بانک اطلاعات را سرپرستی می کند که سنجش آمارهای مختلف درارتباط با مسیر حرکت آوارگان در سرتاسر جهان را برعهده دارد.
براساس این آمار از آغاز سال تا به حال بیش از 238 هزار آواره از بحیره مدیترانه به اروپا آمده اند. در سال 2015 طبق آمار (آی او اِم) بیش از یک میلیون تن به اروپا رسیدند.
سوینگ، مدیرکل سازمان (آی او اِم) گفت که به عقیده او مسدود بودن مسیر موسوم به بالقان و توافق میان اتحادیه اروپا و ترکیه تحول بزرگی به ارمغان نخواهد آورد.
او گفت که آوارگان در حالت درماندگی شان به دنبال راه های دیگر می گردند. همزمان سوینگ از جهان غرب درخواست کرد که سرازیری آوارگان را به عنوان یک شانس ببیند، به طور مثال به دلایل اقتصادی. او گفت که اروپا به خاطر میزان پایین زاد و ولد تا اواسط این قرن به چندین میلیون نیروی کاری نیاز دارد: «در درازمدت...کشورهایی که سیاست مهاجرپذیری را دنبال می کنند، وضعیت شان نسبت به دیگران بهتر است.»
منبع:دویچه وله