sanayi

حمل (فروردین )۵۱۴: ۸۸۵ سال پیش در چنین روزی سنایی غزنوی در غزنین درگذشت.

ابوالمجد مجدود بن آدم سنایی غزنوی در غزنین در شرق افغانستان کنونی زاده شد. در تاریخ‌های زاد و مرگ او با توجه به آمیختگی تاریخ‌های قمری و خورشیدی و نوشتارهای گوناگون تردید هست.

پدرش آموزگار و اهل ادب بود و مقدمات الهیات و ادبیات را به او آموخت.

افغانستان، شخصیت های شاخص و برجسته ای زیادی داشت که مردم مسلمان و متدین آن از وجود آنان بهره های زیادی می بردند، اما بسیاری ازین علما در زمان رژیم کودتایی کمونیستی دستگیر و زندانی گردیده و درنهایت به شهادت رسیدند.
یکی از این شخصیت های شخصیص حضرت آیت الله بحرالعلوم بود. وی از علمای بزرگ و اثر گذار کشور و ساکن شهر مزارشریف بود. کلاس های درس، جلسلات پرسش و پاسخ و منابر آن شهید زبانزد خاص و عام بود و ده ها نفر از شخصیت های کشور به خصوص شهید بزرگوار سیدعلی اکبرمصباح و حاج محمدمحقق از شاگردان مطرح و برجسته ایشان بود و نیز بسیاری از شخصیت های دیگر در مجالس و سخنرانی های آن شهید اشتراک کرده و بهره برده اند از آن جمله می توان به حجت الاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری اشاره کرد که تا زمان دستگیری ایشان به وسیله حکام جور کمونیستی، هر روز جمعه، بلا انقطاع در مراسم روزهای جمعه در تکیه خانه عمومی شرکت می کرد و از سخنان شیوا و گویا و عمیق و اثر بخش آیت الله بحر استفاده شایانی می کرد.

n00000174 b

سید اسماعیل بلخی در قریه «بلخاب» ولایت «جوزجان» افغانستان در یک خانواده روحانی زاده شد. برخی ولادت ایشان را در سال 1295ش و برخی 1299ش گفته اند. بلخاب سرزمینی خوش آب و هوا و کوهستانی است که در قسمت جنوبی ولایت «مزار شریف» و در مسیر رودخانه «بلخ آب» قرار گرفته است که از «بامیان» سرچشمه می گیرد. این خطه از دیرباز مرکز تشیع و پایگاه ستارگان علم و ادب بوده و امروز پس از گذشت قرنها، ستارگانش چشم و چراغ ملت مسلمان به حساب می آیند.

کلیه حقوق متعلق است به رسانه افغانستان ما
دیزاین شده در سما