به اطلاع اتباع افغانستانی دارنده کارتهای آمایش 9 می رساند اعتبار این کارتها تا 1393/12/29 تمدید گردیده است و نیازی به مراجعه حضوری به اداره کل اتباع نمی باشد. ضمنا کارتهای اشتغال دارندگان آمایش9 از تاریخ 1393/10/15 تا 1393/12/29 در دفاتر کفالت تمدید می گردد.

روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی

به گزارش سایت اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی: به اطلاع اتباع کشور عراق و افغانستان دارنده کارتهای آمایش 8 و9 می رساند

ثبت نام برای تعویض و تجدید کارتهای آمایش از تاریخ 1/2/94 همزمان در استانهای کشورشروع خواهد و تا تاریخ 12/2/94 ادامه خواهد داشت.

کارت مرحله دهم آمایش اتباع افغانستانی در دفاتر کفالت 14 استان غیر ممنوعه( اصفهان تهران قم مرکزی کرمان فارس بوشهر سمنان گلستان البرز خراسان جنوبی خراسان رضوی قزوین یزد ) توزیع خواهد شد لذا اتباع افغانستانی دارنده کارت آمایش صرفا به این دفاتر در سطح استان محل سکونت خود جهت تحویل کارت و سایر اموراداری مربوطه مراجعه  نمایند و از مراجعه به سایر مراکز اداری خودداری نمایند.

در دو استان تهران و خراسان رضوی اتباع افغانستانی که در آمایش مرحله نهم برای تشکیل پرونده و تحویل کارت به دفاتر کفالت مراجعه ای نداشته اند می توانند ضمن مراجعه به یکی از دفاتر کفالت این دو استان اقدام به ثبت نام اولیه و اخذ نوبت و تعیین دفتر مورد نظر برای تحویل کارت بنماید.

اتباع عراقی و ساکنین استانهای دیگر (بجز 14 استان مذکور) کما فی السابق بایستی به ادارات کل اتباع استانداریهای محل سکونت مراجعه و اقدام به تحویل کارت قدیم و در یافت کارت آمایش مرحله دهم بنمایند.

مراجعه تدریجی به دفاتر کفالت و اخذ نوبت با توجه به فرصت تعیین شده توصیه  می شود لذا عدم مراجعه برای دریافت کارت در موعد مقرر به منزله غیبت یا خروج از کشور تلقی و مسئولیت قصور متوجه فرد مقصر می باشد زیرا که این مدت قابل تمدید نمی باشدو با غایبین طبق ضوابط و مقررات قانونی برخورد خواهد شد.

ضمنا در این مرحله کارت کار همزمان با کارت آمایش در دفاتر کفالت توزیع خواهد شد.

  پاسپورت(گذرنامه)سند رسمی دولتی است که طبق احکام قانون از طرف نهادهای با صلاحیت در داخل و در خارج از کـشور توسـط نمایندگی های سـیاسی و قونسلی به منظور مسافرت اتباع به خارج صادر می گردد.

درخواست پاسپورت:

پاسپورت برای مهاجرین افغان در ایران در عوض ارائه مدرک اقامتی قانونی و معتبر(کارت آمایش) صادر می گردد. چنانچه شخصی به هر علت کارت آمایش معتبر نداشته باشد، جهت صدور پاسپورت ارائه تذکره(شناسنامه) افغانی ممهور

به مهر وزارت امور خارجه ج.ا. افغانستان در کابل یانمایندگی های آن در سایر ولایات حتمی است.

اسناد و مدارک لازم جهت صدور پاسپورت:

۱-حضور شخص متقاضی.

۲-ارائه اصل و کاپی اسناد هویتی معتبر.

۳-سه قطعه عکس ۳*۴ رنگی جدید.

۴-تکمیل فورمه ها(فورمه صدور پاسپورت و استشهادیه).

تذکر: دقت متقاضی در تکمیل نمودن صحیح فورمه ها و درج کامل اطلاعات سبب کاهش وقت و تسریع در روند صدور پاسپورت و نیز جلوگیری از اشتباهات و عواقب بعدی می گردد. سفارت در قبال درج اطلاعات نادرست از سوی متقاضی مسئولیت نمی پذیرد.

۵-حضور دو نفر شاهد با اهلیت و دارای پاسپورت اقامت دار همراه با اصل و کاپی مدارک و نیز یک قطعه عکس رنگی جدید از هر نفر.

نکته: چنانچه متقاضی در ایران به دنیا آمده باشد، ارائه یک کاپی از برگه گواهی ولادت یا کارت واکسن دال بر تأیید ولادت شخص در ایران لازم پنداشته می شود.

مدت اعتبار پاسپورت از یک تا پنج سال در نظر گرفته شده و تعرفه آن به این شرح می باشد:

یک ساله ۲۰ یورو

دو ساله ۳۷ یورو

سه ساله ۵۴ یورو

چهار ساله ۷۱ یورو

پنج ساله ۸۸ یورو

صدور گواهی، یادداشت و سایر خدمات قونسلی: (۸) یورو.

تمديد

تعداد کثیری از دارندگان گذرنامه های  طرح ساماندهی با توجه به تمدید اقامت اتباعی که در  این طرح شرکت کرده بودند توسط دولت محترم جمهوری اسلامی ایران، در روزهای اخیر به سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در تهران مراجعه می نمایند.

پاسخگویی به مراجعین محترم در شرایط عادی هم به دلیل کمبود جا و پرسونل به سختی انجام میشد و در شرایط کنونی که تعداد مراجعین به چند هزار نفر در روز، جز با همکاری خود مراجعین محترم این مهم امکان پذیر نمی باشد.

با این حال سفارت به منظور تسهیل در این مورد، به تشکیل کارگروهای تخصصی و برنامه ریزی جامع اقدام نموده است.

افزایش تعداد کارمندان بخش قونسلی، اضافه کردن ساعات اداری، تبدیل مبلغ تمدید از یورو به ریال، امکان پرداخت در کلیه شعب بانک ملی و صادرات، حذف فورم های معمول از جمله اموری می باشد که تاکنون انجام گرفته است.

رایزنیهای با مقامات محترم جمهوری اسلامی ایران انجام گرفته تا در زمینه اعزام هیات به استانهایی که افغانها در آن بیشتر هستند(مانند اصفهان، شیراز و ...) و انتقال بخشی از امور مراجعین تهران به اردوگاه های اطراف برای سهل الوصول تر شدن دسترسی مردم برای تمدید گذرنامه های شان، هماهنگی لازم صورت گرفته که انشالله به زودی وارد فاز عملیاتی خواهد شد.

به هر حال سفارت افغانستان از مردم عزیز و مراجعین محترم درخواست دارد با حفظ نظم و آرامش خود با کارمندان و خدمتگزاران خود همکاری نمایند همچنین با ارایه مدارک لازم و مرتب شده به سرعت  انجام امور بیفزایند تا انشالله همه در یک مدت زمان منطقی و مناسب بتوانند پاسپورتهای خود را تمدید نمایند .

نکته:

1. لطفا هموطنان عزیز ساکن استان های اصفهان، قم، فارس(شیراز)، البرز، قزوین، مرکزی و بوشهر برای تمدید پاسپورتهایشان به سفارت در تهران مراجعه نفرمایند، هیات های قونسلی از سفارت جهت تمدید پاسپورت از اول(حوت) اسفند ماه در این استانها مستقر خواهند شد. 

2. برای ارایه خدمات به هموطنان عزیز ساکن استان های یزد وکرمان هیات های قونسلی از سر قنسولگری  زاهدان در این استانها مستقر خواهند شد.

3. هموطنان عزیز ساکن استانهای خراسان رضوی، خراسان شمال، خراسان جنوبی وگلستان به سر قنسولگری در مشهد مراجعه نمایند.

4. سفارت پنجشنبه ها و جمعه ها به دلیل انجام امور ثبت دفتری اسناد، از پذیرش مراجعین معذور می باشد.

 

مدارک مورد نیاز جهت تمدید پاسپورت:

ا. اصل پاسپورت

2.کپی  فقط صفحات عکسدار پاسپورت

3. دو قطعه عکس فقط دارنده پاسپورت(سرپرست خانوار)

4. تکمیل فورم امضاء شده متصدی مربوطه هر غرفه

5. واریز مبلغ یکصد وچهل و هفت هزار تومان به شماره حساب0108475063002 بانک ملی، قابل واریز در همه شعب به نام سفارت افغانستان و یا واریز مبلغ فوق به شماره حساب0102029999002 بانک صادرات به نام سفارت افغانستان

اقامت شاملين طرح ساماندهي

 بعد از تلاشها و رایزنیها گسترده سفارت و وزارت عودت و مهاجرین جمهوری اسلامی افغانستان در ارتباط با تمدید مدت اقامت اتباع افغانستان که شامل طرح ساماندهی هستند و به دنبال سفر هیئت عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران به کابل به ریاست محترم جناب آقای عبدالهی، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور، مسئولین اداره اتباع و مهاجرین جمهوری اسلامی ایران موافقت خود را با تمدید اقامت این گروه از مهاجرین اعلام نمودند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، جناب دکتر عزیز کاظمی مدیر کل محترم امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در نشست مطبوعاتی طرح تمدید روادید اتباع افغان به خبرنگاران حاضر در جلسه گفت:در حال حاضر840 هزار تبعه افغانی پناهنده در ایران داریم به علاوه450 هزارنفر  که دارای پاسپورت هستند و به صورت قانونی در کشور حضور دارند .

وی افزود: افراد مجاز به 2 دسته تقسیم می شوند که در 2 قالب خانوار و مجردین را تشکیل می دهند .

بر طبق قانون ج.ا.ا تا تاریخ 15/6/92 گروه خانواری، اقامتشان در ایران تمام شده و باید پناهندگان به کشورشان باز می گشتند، اما با مذاکرات مسئولین ذیربط و بنا به دستور مقام عالی وزارت فرصت دوباره ای به این اتباع داده شد .

وی در ادامه گفت:168 دفتر کفالت وجود دارد که اتباع افغانی می توانند با مراجعه به این دفاتر کارهای اداری خود را انجام دهند.

وی افزود:سامانه ای در این خصوص تهیه شده که باید به این سایت به آدرس http://www.samandehi-nobat.ir مراجعه کرده و نوبت بگیرند تا به دفاتر کفالت معرفی شوند.

 

به نقل از خبرگزاری فارس، «احمد محمدی فر» در نشست خبری که در خصوص اجرای طر‌ح آمایش پناهندگان برگزار شد، اظهار داشت: در کشور یک میلیون و 500 هزار پناهنده افغانستانی مجاز و 500 هزار نفر نیز پناهنده از سایر کشورها داریم. 

وی ادامه داد: 36 هزار نفر دانش‌آموز پناهنده افغانستانی در مدارس ایران در حال تحصیل هستند که از تمامی خدمات مانند ایرانیان استفاده می‌کنند و در بعضی از موارد نیز پیش از ایرانیان خدمات می‌گیرند.

 محمدی‌فر افزود: 12 هزار نفر دانشجوی پناهنده ایرانی در دانشگاه‌های کشور در حال تحصیل هستند و تاکنون 17 هزار نفر از اتباع افغانستانی از دانشگاه‌های کشور فارغ‌التحصیل شدند.

مدیر کل اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور گفت: در حوزه‌‌های علمیه و دینی نیز 12 هزار نفر طلاب اتباع تحت پوشش جامة المصطفی در حال تحصیل و کسب علوم دینی هستند.

محمدی‌فر به اشتغال پناهندگان افغانستانی در کشور اشاره کرد و گفت: 360 هزار کارت اشتغال برای پناهندگان با مجوز وزارت کار صادر شده است که با این کارت‌ها اجازه کار در کشور را دارند.

 

اقامت مهاجرین افغانستانی در 29 اردوگاه، 24 مهمانشهر و 13 استان

وی با اشاره به اینکه از سال 1390 تاکنون تعداد قابل توجهی از اتباع افغانستانی غیرمجاز را دستگیر و از کشور خارج کرده‌ایم، گفت: مهاجرین افغانستانی را در 29 اردوگاه و 24 مهمان‌شهر در 13 استان کشور تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار داده‌ایم.

مدیرکل اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور درباره وضعیت معیشتی پناهندگان افغانستانی در کشور اظهار داشت: وجود 220 هزار نفر از این پناهندگان به عنوان اقشار اسیب‌پذیر شناسایی شده‌‌اند.

وی درباره حضور غیرقانونی اتباع به داخل کشور نیز اظهار داشت: بحث قانونمند سازی حضور اتباع در چارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران از سال 1389 با عنوان طرح ساماندهی اتباع آغاز شده است و تاکنون نیز 270 هزار کارت آمایش که نشان دهنده حضور قانونی اتباع در قالب 50 هزار خانوار صادر شده است و 47 هزار خانواده نیز در قالب داشتن گذرنامه و روادید وارد کشور شدند.

 

13 اردیبهشت آغاز مرحله دهم کارت‌های آمایش

مدیر کل اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور افزود: از 13 اردیبهشت سال جاری مرحله دهم کارت‌های آمایش برای پناهندگان آغاز می‌شود و این کارتها در اختیار افرادی قرار می‌گیرد که به صورت مجاز در کشور وجود دارند.

 وی درباره برخورد قانونی با اتباع غیرمجاز در کشور نیز اظهار داشت: با کمک دستگاه‌های ذیربط با اتباع غیرمجاز در داخل کشور برخورد می‌شود و صاحبان حرف و مشاغل نیز که از اتباع غیرمجاز استفاده می‌کنند به عنوان تخلف شناخته شده و براساس قانون با آنها برخورد می‌شود.

 وی ادامه داد: از صاحبان مشاغل درخواست می‌شود که قبل از اینکه با بکارگیری از اتباع غیرمجاز مورد برخورد قانونی قرار بگیرند و دچار آسیب و ضرر شوند از ادامه فعالیت با این افراد خودداری کنند. 

وی خاطر نشان کرد: در سال گذشته 300 هزار نفر از افرادی که به صورت غیر مجاز در کشور حضور داشتند توسط نیروی انتظامی دستگیر و از کشور خارج شدند. 

 

اتباع افغانستانی تنها در 14 استان ایران مجاز به تردد هستند.

 محمدی‌فر درباره استان‌های ممنوعه برای حضور پناهندگان افغانستانی افزود: از پناهندگان افغانستانی که به صورت قانونمند در کشور حضور دارند تنها می‌توانند در 14 استان کشور تردد داشته باشند و اتباع غیرمجاز نیز نمی‌توانند در هیچ نقطه‌ای از کشور حضور و فعالیتی داشته باشند.

 

یک میلیون اتباع غیر مجاز افغانستانی در ایران

 وی درباره اتباع افغانستانی غیرمجاز در کشور اظهار داشت: حدود 1 میلیون نفر از اتباع افغانستانی به صورت غیر مجاز در کشور حضور دارند که تا کنون توانسته‌ایم 450 هزار نفر از آنها را دستگیر و از کشور خارج کنیم. 

مدیر کل اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر تسهیلاتی که در اختیار دانش‌آموزان پناهنده  قرار می‌گیرد گفت: براساس اعلام وزارت آموزش‌ و پرورش هزینه یک دانش‌آموز در طول سال تحصیلی یک میلیون و 800 هزار تومان است که دانش‌آموزان پناهنده همسان با دانش‌آموزان ایرانی از این خدمات بهره می‌گیرند.

 

ثبت 1160 فقره ازدواج اتباع افغانستانی با زنان ایرانی در سال 93 

وی درباره ازدواج اتباع خارجی با زنان ایرانی اظهار داشت: فرایند قانونی تعریف شده‌ای برای ازدواج اتباع خارجی با زنان ایرانی فراهم شده است و ادارات کل اتباع و مهاجران خارجی استانداری‌ها مسئول تعیین صلاحیت اخلاقی تبعه خارجی برای داشتن یک خانواده و ازدواج با زن ایرانی است.

 وی گفت در سال گذشته 1160 فقره ازدواج اتباع خارجی با زن ایرانی در داخل کشور به صورت رسمی ثبت شده است و حدود 773 فقره ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی در خارج از کشور به ثبت رسیده است. 

وی تصریح کرد: اتباع خارجی اگر با زن ایرانی ازدواج کنند تابعیت ایرانی می‌گیرند و قطعاً این ازدواج موجب ایجاد تابعیت برای مرد خارجی نخواهد شد و دریافت تابعیت در یک فرآیند طولانی و قانونمند انجام می‌‌شد.

محمدی‌فر ادامه داد: حتی اگر حاصل این ازدواج فرزندی نیز باشد آن فرزند تا سن 18 سالگی و رسیدن به سن بلوغ نمی‌تواند تابعیت ایرانی دریافت کند.

وی درباره ازدواج اتباع خارجی با زنان ایرانی که به ثبت نمی‌رسد، نیز اظهار داشت: این ازدواج‌ها به صورت شرعی ممکن است انجام شود ولی قانونی نیست و این موضوع مشکلات جدی را ایجاد کرده و باعث سرگردانی در خانواده‌های ایرانی شده است و از سوی دیگر نیز با ثبت نام فرزندان خود در مدارس دچار مشکل می‌شوند لذا از ازدواج‌های خارج از یک فرآیند قانونی پرهیز کنند چرا که تبعات وحشتناکی را خواهد داشت. 

وی درباره بیمه اتباع خارجی اظهار داشت: بیمه اتباع خارجی مجاز موضوعی است که در حال هماهنگی تفاهم‌نامه آن با وزرات بهداشت هستیم  که تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرند و بیمه حوادث نیز یکی از ملزومات اشتغال است که پناهندگان مجاز دارای بیمه حوادث نیز هستند.

محمد‌ی‌فر در پایان اظهار داشت: از سال 89 تا پایان سال 93 غریب به 3 میلیون نفر غیرمجاز دستگیر و از کشور ترد شدند.

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران گفت: اتباع افغانستانی مشمول طرح گذرنامه خانواری که برای تمدید مهلت اعتبار روادید و دریافت کارت کار اقدام ننموده‌اند، تا 21 بهمن فرصت دارند به دفتر کفالت مربوط مراجعه نمایند.


«محسن نسج همدانی» مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، درباره اتباع افغانستانی مشمول طرح گذرنامه خانواری اظهار داشت: طبق مصوبه دفاتر کفالتی اقامت واشتغال اتباع خارجی استان تهران، طرح تمدید روادید گذرنامه خانواری که از مورخ یک دیماه سال جاری آغاز شده است ، هم اینک درحال اتمام است.

وی افزود: طبق مصوبه ابلاغی به دفاتر کفالتی اقامت واشتغال اتباع خارجی استان تهران، مهلت مراجعه اتباع افغانستانی دارای گذرنامه برای تمدید مهلت اعتبار روادید از تاریخ یک دیماه 93 لغایت 21 بهمن ماه 93 تعیین گردیده است و دفاتر کفالت، اقدامات اداری لازم برای تمدید مهلت اعتبار روادید تا مورخ 31 خرداد سال آینده(1394) برای دارندگان گذرنامه خانواری توسط پلیس مهاجرت وگذرنامه را معمول وهمچنین با اجازه وهماهنگی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان طبق مقررات برای مشمولین ذیربط نیز کارت کار به اعتبار 6 ماه صادر خواهد شد.

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران تأکید کرد: آن دسته از مشمولین طرح که تاکنون برای تمدید مهلت اعتبار روادید و دریافت کارت کار اقدام ننموده اند، در فرصت باقی مانده به قید فوریت به دفاتر کفالت مربوط مراجعه نمایند.

به گفته نسج همدانی، اقامت موقت آن دسته از کسانی که تا تاریخ 21 بهمن ماه 93 برای تمدید روادید اقدام ننمایند، ابطال و به دلیل اقامت غیرقانونی طبق مقررات با آنان رفتار خواهد شد.

کلیه حقوق متعلق است به رسانه افغانستان ما
دیزاین شده در سما